tisdag 14 juli 2009

Harry Potter feber

Är ni som min gulliga 17-åriga svärdotter att ni måste läsa om alla Harry Potter böckerna bara för att ni ska se nya filmen?

eller...

Har ni också barn som är födda runt 1990 och som varje sommar skulle köpa nya boken som kom ut och hade läst ut de 400-1000 sidorna på mindre än en vecka och som önskade sig allt som hade med Harry Potter att göra;
- LEGO, samlarkort, dockor, tv-spel, pennskrin, sängkläder osv. ?

..för då blir ni nog också drabbade av febern med nya filmen "Harry Potter och Halvblodsprinsen" som kommer ut på bio den 15 juli.

Det som är det roliga med det här är att 90-talisterna är jämngamla med karaktärerna så när varje ny bok eller film har kommit ut så är de lika gamla som de det handlar om. Som tex i första boken av J K Rowling "Harry Potter och De vises sten" fyller Harry 11 år och ska börja i en ny skola på ett helt nytt ställe och det stämmer precis med de små 90-talisterna som ska börja i Högstadiet i 6-an och som också är 11-12 år.


Här i Hexans familj blev vi med "Potter" julen 2000 och det var den då 8-årige mellanbrodern i familjen som fick den men han läste "Narnia" då och ville bli klar med den serien först. Så då tog den 11-årige storebroder över den och började läsa och han hade inte läst några tjockare böcker än "Bert"-böckerna och varit på utredning om ev. lässvårigheter. Men när han fick den här boken i sin hand så var det inte några problem att läsa för den var ju så spännande och lagom till 12-års dagen i mars fick han
del 2 "Harry Potter och Hemligheternas kammare" i present.
På det där viset har det rullat på med boksläpp och filmpremiärer som passar in i med brödernas ålder.


Del 3 är "Harry Potter och Fången från Azkaban"

Del 4 är "Harry Potter och Den flammande bägaren"


När det så är dags för del 5 "Harry Potter och Fenixorden"så kan man bara inte vänta de där månaderna tills den svenska översättningen kommer så nu blir det den engelska direkt

Del 6 "Harry Potter och Halvblodsprinsen"


Del 7 "Harry Potter och Dödsrelikerna"


Ha en fortsatt fin sommar önskar Pockethexan som behöver vila upp sig ett tag nu!
Kram Hexan!

2 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Började med att högläsa Harry Potter för barnen när den första kom ut. Detta var ett sommaräventyr som alla längtade till, att få krypa ner i dubbelsängen med en grabb på var sida + att storgrabben valde att ligga nere vid fötterna. Detta blev sen en sommartradition. Problemet var bara det att rätt var det var så putte barnen på mig för då hade jag börjat läsa tyst för att det var så spännande och glömt att högläsa;-)) Maken kunde komma och undra när vi skulle sluta - han måste ha känt sig ensam och övergiven men medger att vi kunde läsa i över en timma utan problem!

Jag tror jag högläste de tre eller fyra första böckerna men sen har pojkarna själva läst vidare. Den sista boken tog äldste grabben på engelska för han kunde inte vänta;-)

Hoppsan det blev långt men jag har helt klart Harry Potter feber♥

Pockethexan sa...

Kul att du också har liknande upplevelse av Harry Potter, Anne-Lie!!!

Trevlig sommar!!!

<;}