måndag 17 augusti 2009

Sommarens mest lästa pocket?

Vad gör man på Nordens största camping när man har tillbringat hela dagen på stranden och man har badat, köpt glassar, löst Sudokun, byggt sandslott och spelat strandtennis?
Jo, så klart att man tar fram sin kära pocket och lägger sig och läser för försvinna bort i sin egen lilla värld som man för tillfället läser om. Men vilken värld är det då de flesta försinner bort i?
Pockethexan själv gjorde en egen undersökning när jag strosade fram på Böda Sands strand där vår husbil landade i år. Det var lite olika pocketar som kikade fram där bland handukar o badbollar men den pocketen som stack ut mest eller som jag kunde se flest höll i sin hand var:

Mons Kallentofts "Sommardöden".

Har du också läst den när du låg på stranden nu under semestern? Fick du också kalla kårar när du funderade på var din 15-åriga dotter var medan du låg där och läste? Tycker du också att det är skönt när det kommer nya deckarförfattare med en egen stil? Tyckte du också att det här var årets SOMMARPOCKET?
Skriv gärna vad du tycker om boken och var du läste den. Eller skriv och berätta om vad du tycker var årets pocket och var du läste den.
Och till er som inte har läst "Sommardöden"; ni har en riktigt bra och "värmande" pocket att se fram emot att läsa i höstrusket, men ha koll på era 15-åringar när ni gör det, för annars blir den olidlig att läsa.....

7 kommentarer:

Anni sa...

Nej, jag har inte läst den.
Däremot klickade jag igår kväll vidare i listen upptil på min blogg, du vet den där man kan välja "nästa blogg", och hamnade i en spansk blogg där bloggaren skrev om Millenium-trilogin...

RANA sa...

Det där är en genre jag inte har fattat än. Jag vet att jag borde ge den en chans.

Jag är avundsjuk på er semester dock, älskar den där ön.

Kram till dig i natten!
Rana

oumberligating sa...

Hej Älskling! Skriv för fan inte att du "strosa runt" på stranden när jag just gjort en skrivelse till Böda Sand över hur djävla dåligt handikappanpassat stället är, stora bilden som du själv valt visar ju detta, trätrallelement utlagda lite hur som helst ner till stranden och inget mer är inte okej 2009. Som sagt "förstör" inte arbetet med att skriva att du som sagt "strosade runt" jag bar runt på dig bokstavligen så nu hör jag också hemma på smärtföreningen Jernsaxens hemsida/blogg
www.jernsaxen.blogspot.com
Men mysigt hade vi det!
Kram ifrån din Oumberlige Man!

TEFROSSA sa...

Tjena!

Jomen! Den var sommarens favorit hos mig också. Jag läste den när jag låg på vår minimala sandstrand i sommarstugan i Stockholms skärgård... Som tur var har jag ingen tonårsdotter (än). Men det var en LÄSKIGT bra bok!!

Kram,
Lena

Pockethexan sa...

Till min kära Oumberliga make!

Du har så rätt när du skriver om mitt "strosande" på stranden inte är något "strosande" utan ett slitande för hela familjen:

-make "bär" på mig,
-äldsta sonen min solstol,
-mellan sonen kuddar/handdukar,
-dottern tabl. dricka/vatten o kex
-svärdottern fick hjälpa till att bära ner de kära pocketböckerna

men det ville jag inte skriva utan jag ville låta lite "cool" o nästa få känna sig så där lite "vanlig"...

Puss, puss på dig för att du håller ordning på mig!!!

emmalill sa...

Åhh funderade på att köpa den men gjorde aldrig det:P Men det är ju inte försent än:)

Emmalill

Anne-Lie sa...

Har ej läst men maken började på den och läste väl max ett kapitel innan han gav upp. Han gillade inte språket - tilläggas kan att han just tagit sig igenom Stieg Larssons Milleniumtriologi!

Återkommer med min sommarfavorit när hösten har kommit;-))