söndag 4 december 2011

Ett säkert julklappstips!I
morgon den 5 december kommer den ut, årets julklapp, helt klart! För vem kan motstå en bok full med barns tankar, idéer, förslag och rop på hjälp från landets statsminister?
Boken jag pratar om är Stenberg-Schentz Förlags bok "Tjära statsministern! Barns brev till makten" av Lotta och William Oudhuis.
Författarna Lotta och William har gått igenom hundratals brev till statsministern under åren 1997-2007. Vi har ju bytt statminister under den här tidsperioden och kanske kan man se det på det sättet barnen skriver på. Det är allt ifrån långa handskrivna brev, korta mail, teckningar med text där föräldrarna har fått gå in och översätta i ett PM. Det är en helt otrolig bok med så många tankar och funderingar för att inte tala om de hjärtskärande ropen på hjälp.

Det här är en bok som ni bara måste läsa eller tänk bara vilken hit den skulle bli som julklapp till den där släktingen som man aldrig kommer på vad man ska ge. Så i stället för det där setet med tvål och parfym/rakvatten eller nödchokladasken av dyrare sort så ger ni bort den här boken som ni kan sitta och läsa ur tillsammans under julen och få många skratt ihop, för vad kan man göra annat åt tex.ett sådant här brev som inkom 2005-o6-21:

-"Hej herr Statsminister Göran Persson! Jag är en 14-årig tjej som (inte för att kritisera för mycket) tycker att du klär dig för tråkigt. Du borde skaffa dig mer färggranna kläder och så. Därför skickar jag med dig den här slipsen. Eftersom jag inte har sick-sackat kanterna så blir den fransig & frän när du tvättar den!
Tack för att du håller ordning på Sverige!
P.S Kan jag få din autograf?D.S

Här kommer fler urdrag ur boken men från och med i morgon den 5 december finns boken ute i handeln, trevlig läsning och ha en skön andra advent!

5 kommentarer:

Anni sa...

Underbart! Vilken skatt!

Och tack för dina goa ord ♥

Nellie - Sockertussen sa...

Hejje!

Jag har en tävling på min blogg där du kan vinna ett valfritt unikt smycke =)
Kom gärna förbi och var med i tävlingen ;)

http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html

Kram
/Nellie

Elle sa...

Tjära Pockethexan...;-)
Tar igen missade inlägg och ser att jag har en vinst att hämta hos dig! *woaw*
Vilken bra start på dagen!!
Mailar dig min adress.
Ha en fin dag!
Kram Elle

Ezter sa...

Verkar vara en läsvärd bok, med många skratt!

ADARAS.se - din bloggtidning på nätet! sa...

Hahaha vilken underbar bok! :D Den vill jag ha! Tusen tack för tipset!

- Vinnaren av ett smycke är presenterad på bloggen! :D Var gärna med i alla andra tävlingar. Du kan vinna presentkort, iphone-skal, album och underkläder. Tävlingarna hittar du här:
http://adaras.se/category/tavlingar.html

Kram! :) <3