fredag 10 februari 2012

Jag har blivit utmanad!

Det är nämligen bloggerskan och min IRL-vän Anni som har överlämnat de här 10 frågorna som ska svaras på så sanningsenligt som det bara går! Och jag lovar och svär vid bloggudinnan (det måste ju bara vara en tjej!?) att jag ska svar så nära sanningen det bara går och inte komma med några undanflykter eller Oj, det tänkte jag inte på! utan nu är det ren och skär sanning...för den klarar ni väl av att höra, eller?


1) Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag är en sådan där person som har tid över för att sätta mig ned (jag lägger mig ned) och skriva ned dagens händelser i en dagbok eller i mitt fall en tioårs almanacka. När jag då slår upp feb. 2002 så är det tomt på de flesta sidor och i mitt fall så betyder det att jag har fått smärtskov och lagts in på sjukhus för att få morfindropp för det är det enda som hjälper. Tyvärr så var den vintern/våren den värsta för mig sett ur smärtsynpunkt, för efter den klassiska förkylningen och maginfluensan som man får med barn i skola och förskola så fick jag först ett skov och efter 3v. på sjkh så trodde jag/vi att nu skulle jag klara av att vara hemma men jag fick mitt andra nästan direkt när jag kom hem och det betydde en månad på sjukhus och sen flera veckor på servicehus, för att när jag sen äntligen kommer hem upptäcker att jag har blivit felmedicinerad och måste avgiftas i hemmet i över en månad med hjälp av mina nära och kära, tom. svärmor kom och tog hand om mig.
Enda ljusningen det halvåret var när jag började bli återställd i juni (alltså morfindroppet är utbytt till tabl. som jag kan dosera själv efter behov) kunde vi resa till släkten i Danmark. (Enda positiva med de här sjukhusresorna är att jag går ned i vikt, här försvann 20 kg och tyvärr syns det mest på vissa kroppsdelar som man kanske hade behållit som de var....).

2) Vad gjorde du för ett år sedan?

Det är milsvidd skillnad mot hur det var för tio år sen för förra året var jag med på det stora kändis eventet i Skeppsholmskyrkan. För det var bikinikungen i Sverige Panos Emporio som hade sitt 25årsjubilem med en modevisning av årets kläder och flera musik uppträdanden av bl.a Anna Book och Doktor Alban. Det var möjligt för mig tack vare att jag har bytt smärtstillande medicin och att jag har blivit inbjuden av Linda Skugge och hennes eventföretag Skugge & co. Tänk vad en bokblogg kan göra skillnad här i livet!

3) Fem snacks du gillar?
Egentligen är jag ingen snacksmänniska utan mer en godisråtta, men jag ska försöka få ihop till fem saker som jag tycker är OK. Jag har en kexsort som jag äter varje dag efter jag har tagit min medicin eftersom den smärtstillande Metadonen inte har något geleöverdrag som andra äckliga tabletter har därför får man en sådan obehaglig smak kvar på tungan efter man har svalt dem, men om jag då tuggar ett Crostinin "Spröda italienska rostade delikatessbröd" från företaget Zeta. Det är alltså ett rostat kex med olivolja på och de är räddningen för mig då "kexet" ruggar upp det som har fastnat på tungan och oljan neutraliserar smaken. Jag har prövat en massa olika saker att äta men det är faktiskt bara de här Crostinisarna som hjälper att ta bort den bittra smaken. Ett tips till alla som tar bittra tabletter, tugga ett sådant här "kex" efter du har tagit din medicin så ska du se hur livet känns bättre eller om du har anhöriga som tar tab. och grimaserar efteråt, ge dem en Crostini och de kommer att vara dig evigt tacksamma!
Min snacks topp 5 lista: Crostini, Cream Crackers (som jag åt under graviditeterna för att ta bort illamåendet), chilinötter, OLWs Cheez Balls och en gammal klassiker salta kex.4) Fem sånger du kan hela texten till?
Om det är något jag är dålig på så är det musik, mina tre musikaliska barn som alla spelar flera instrument och har gått i orkester och körklasser i skolan har alla sagt en sak till mig;
 -" Mamma, snälla, försök inte sjunga med för du kan ju inte ens klappa i takt!"
Men jag vågar nog säga att jag ändå har haft ett finger i deras musikaliska framgång eftersom de inte kunde somna som små utan att jag sjöng de sånger jag kan utantill och det är: Astrid Lindgrens Idas sommarvisa och Lille katt sen sjöng jag Blinka lilla stjärna, Ekorren satt i granen och Bä bä vita lamm och det är alltså min sångreportoar. Fast min dotter godkände inte visorna förrän jag bytte ut alla pojkar till flickor som tillex. är det en lillasyster som har fått två par strumpor.
5) Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Här lägger jag bara till ett ord annars så kopierar jag Annis svar för jag känner precis som hon.
Starta ett BRA handikapp/äldreboende, ett sådant som jag själv skulle vilja bo på! Köpa hus i Italien/Spanien/Frankrike. Skänka frikostigt till välgörenhet. Hjälpa barnen med egna bostäder. Resa!
6) Fem dåliga vanor?
Äter "Lördagsgodis" mitt i veckan. Talar om för domaren om han/hon gör något fel när jag ser på en match, även barnens matcher. Lägger mig liiiite för sent. "Lånar" barnens PS och spelar liiiiite för länge. Vill gärna göra mycket mer än jag egentligen klarar av och har svårt att säga nej till det.
7) Fem saker du gillar att göra?
Resa. Se på film. Gå på  museum/teater/ishockey. Besöka nära och kära, vänner och då även sådan jag har mött via bloggen. Gå på event och få träffa nya spännande människor och uppleva och lära sig nya saker.

8) Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa?.
Kläder sydda av barnarbetare. AIK-tröja. Päls. Hammarby-tröja. Genomskinliga kläder.


9) Fem favoritsaker?
Mina tre barn. Maken. Min mysiga blogg?!


10) Fem personer jag vill se göra den här utmaningen:
Nu vill jag höra sanningen ifrån de här fem utvalda bloggarna som ser ut och verkar vara på ett sätt när de är på sin blogg men hur är de i verkligheten....vågar ni berätta det? Eller den ännu större frågan, vågar vi läsa det?
Kramis ifrån Pockethexan som har bjudit på sin tackvare att Anni-Med ögon känsliga för blått utmanade mig...och jag hade faktiskt hjälp av hennes svar, då vi är ganska så lika på många sätt!

Betty Rödluvan Betty
Elle Inredning-utredning
Helena Freedomtravel
Lippe Här ifrån och vidare...
Suzan Ett dussin pannor...


6 kommentarer:

Elle sa...

Vad kul att se lite gamla bilder ur familjealbumet. Tänk att vi kvinnor har en förmåga att se bättre ut idag än för tio år sedan!
Jag tycker att det är fantastiskt att du kommer ut mycket tack vare din blogg. Inte tusan har tyska ambassaden eller så bjudit in mig till party. Något gör jag fel...

Ha en skön helg!
Kram Elle

4U2 sa...

Kul att få veta så mycket om dig. Lika generös som alltid!
Det där med att inte ens kunna klappa i takt ... jag får inte ens försöka sjunga här hemma!
:)

Anni sa...

Jag får tårar i ögonen av dina två första svar - tänk så mycket som så oväntat kan ändras! Att bloggande kan leda till så mycket!

Tack för alla dina svar, jag känner förstås igen mig i en del ;-)

Och du, minns du adressen till min hemsida? Där finns info om nuvarande utställning (i biblioteket) och nästa (där du var på kurs). Jag kommer att erbjuda några kurstillfällen i mars, datumen är inte bestämda än men så snart de är det kommer de in både på hemsidan och i min bloggs högerkant.

Kram på dig ♥

Freedomtravel sa...

Intressant läsning! Och TACK så hemskt mycket för att du skickade vidare till oss (fast länken till vår blogg bidde fel...)!

Det var dock inte så länge vi gjorde den här utmaningen, så vi får nog nöj oss med att lägga in en länk till det inlägget:
http://www.freedomtravel.se/2012/01/en-utmaning/

Trevlig helg och på återhörande!

Anni sa...

Nu har jag bestämt datum för kurstillfällen:

sö 11 mars kl 16.30-20

ons 14 mars kl 18-21.30

tors 15 mars kl 18-21.30

sön 18 mars kl 16.30-20

eller
mån 19 mars kl 18-21.30

Suzan sa...

Har fått den där några ggr och även svarat på den tidigare men tackar så ödmjukast!
Kram!