fredag 13 juni 2014

Dagens leverans av rec. ex.

 
Tack Bazarförlag för att jag som är en Pockethexa fick leveransen av recensions exemplar i pocketformat. Det uppskattar jag verkligen speciellt nu när jag fortfarande är inne i mitt smärtskov. De är så lätta och smidiga att hålla i när man har ont, speciellt när man får en bok på 683 sidor som med Katherine Pancols "Sköldpaddornas långsamma vals".

En bok som handlar om en 40-årig författarinna som plötsligt slår igenom och kan flytta in till en drömvåning i Paris och glömma förorten och det enkla livet hon levt där med sin jobbiga mamma och missunnsamma syster. Nu väntar hon bara på att den stora kärleken ska dyka upp och göra hennes liv perfekt. Om det nu inte vore för alla mord som börjar störa hennes perfekta tillvaro som tur är har hon sin svåger som blir hennes hjälte och räddar henne. Men har han verkligen ärliga avsikter?
Katherine är en 60 årig fransyska som de senaste åren varit Frankrikes bäst säljande kvinnliga författare. Hennes succébok "Krokodilernas gula ögon" har sålts i över 1 miljon exemplar i 19 länder och har nu sålt filmrättigheterna till den boken. Är det någon av er som har läst den och i så fall vad tycker ni om den?

När jag gick i genom Bazars utbud av böcker så fastnade jag för det dansk syskonparet Lotte och Sören Hammars deckare deras hemsida HÄR. Jag är nämligen halvdanska och älskar speciellt att läsa danska deckare för då får man ta del av det danska samhället på ett naket och direkt sätt. Nu blev det här en del av Danmark som jag inte har någon erfarenhet av mer än att min kusin var där och arbetade under 1980-talet.

"Allting har sitt pris" är den andra delen av deras serier om polismannen Konrad Simonsen som tillsammans med sin spaningsstyrka kallas till Grönland för att lösa mordet på sjuksköterskan som hittades strypt och bunden liggandes i den smältande inlandsisen. De här två författarna är en ny bekantskap för mig, men jag tror inte att det kommer att bli den sista jag läser av dem för jag hoppas och tror att det här ska vara starten på en trevlig bekantskap.
Om du har läst dem får du gärna dela med dig av din erfarenhet så att jag vet vad jag har att vänta mig.

Den tredje pocketen "Tack för alla minnen" är skriven av Cecilia Ahern som gjorden en storslagen debut som 21-åring när hon skrev "PS: jag älskar dig" och låg 19 veckor på Irländska bästsäljarlistan. För att inte tala om när den 2007 filmatiserades var det med den dubbla Oscarsvinnaren Hillary Swank i huvudrollen. Efter det har hon gett ut nio romaner och varit delakig i TV-serien Samantha Who.

Även fast hon är så känd för så många är hon också en ny bekantskap för mig men jag ser fram emot att få ligga i min solstol på en strand och läsa hennes bok. Det känns nämligen som en riktigt sommar på stranden bok och det är något jag verkligen gillar att läsa.
Men du kanske har läst henne? Vad tycker du och kan du rekommendera någon speciell av hennes böcker i så fall?

Inga kommentarer: