måndag 25 augusti 2014

Den senaste lev. av rec. ex.Visst blir man väl lycklig när man får sådan här paket att hämta ut? En låda fylld med recensions exemplar i från Hoi förlag. De ska nämligen ha ett bokevent i början av september och det är de här författarna som ska presenteras på eventet. Alla fem författare är helt nya för mig och det ska bli jättekul att få höra dem berätta om sina böcker och vad varför de skrev dem. Självklart kommer jag att skriva och berätta om vad som sägs på eventet här på min blogg, med tillhörande bilder!
________________________________________________________________________________

Närmare presentation av böckerna....

HOI_GRANBOM_MORSARVET
Mildred Carlesten kommer efter en tid som polis i Stockholm till den lilla byn Kungsör. Med sig i bagaget har hon ett trasigt förhållande och skulden över att i tjänsten ha skjutit ihjäl en människa.
När två kroppar hittas skändade i skogarna runt byn verkar spåren först inte leda någonstans. Mördaren finns inte i några register och dessutom verkar mer än en person vara inblandade.
Kyrkoherden i byn erbjuder sig att hjälpa till. Känslorna mellan honom och Mildred och växer och hon börjar åter tro på kärleken, trots hans uppenbara problem att handskas med sin hårda uppväxt. Kan han hjälpa henne lösa fallet?
Efter hand skönjer Mildred ett mönster. Gärningsmannen är besatt av synd och rening. Och han är inte färdig än …


LR_FreudlandNågon har stulit Freuds minnen. Plågad av mörka tankar lever han en bräcklig huset attackeras av krigaren Jung inser Freud att det finns fler som han själv därute. Det ryktas om en utopisk stad, befolkad av tusenden. Men vem är hans verkliga fiende? Var finns nyckeln som låser upp Freudlands gåta?
I Mattias Leivingers debutroman drabbar några av psykologins hjältar samman i en blixtrande slutuppgörelse. Vem bemästrar livskraften och den sanna vägen till fulländning? Freudland är en driven äventyrsberättelse och en våldsam satir över maktens galenskap. En surrealistisk saga om rastlöshet och längtan.
ILV5Veera, Miriam och Erika ser fram emot att fira midsommar i välbehövligt lugn och ro. Miriam och Erika på Öland och Veera i Kallhäll. På väg till Öland tar Miriam och Erika en omväg förbi Miriams bror i Ystad där de blir ombedda att hjälpa en kvinna som säger sig vara hotad av sin man. Efter att ha tagit sig an uppgiften ser de inget annat råd än att ta kvinnan med sig på resan. Samtidigt smider de planer på att tillsammans med Veera använda sina kunskaper i ämnet och starta ett konsultföretag. Det finns ju så många svinpälsar världen över, minst en bakom varje hörn. Istället för lugn och ro hamnar de mitt i ett tumult av ytterligare en utsatt kvinna, två synnerligen otäcka torpeder och ett synnerligen opraktiskt lik. I likets vänkrets är en halsbrytande historia om utsatta, hjältemodiga kvinnor som med hjälp av list, fantasi, skådespelartalanger, ett vedträ och diverse omvägar försöker få svinpälsar världen över att uppföra sig.


MUN_coverMichel Issa drömde om att bli munk. Nästan tio år av hans liv lades på den drömmen, men efter avslutad utbildning insåg han att det inte var det han var ämnad att göra med sitt liv. Michel söker hundratals jobb, men när han till och med får nobben av en stor snabbmatskedja är han redo att ge upp. Istället börjar han en ny resa. Idag är Michel 27 år gammal och redan en stjärna på entreprenörshimlen. För Michel handlar entreprenörskap om att föra människor närmare varandra, om att skapa en större gemenskap i samhället och att göra skillnad i människors liv. Munken som blev multientreprenör är en livsstilsbok om entreprenörskap, värderingar och förändring. Det är också en fascinerande berättelse om Michels resa och tänkt som en inspiration för andra när villrådighet, hopplöshet eller känslor av maktlöshet tagit överhanden.

OAS_Cover
Oscar lever i en stad som råkar vara Halmstad men lika gärna hade kunnat vara vilken som helst. Tillfälliga kickar i form av sex och droger bedövar honom. Han har inga problem. Allt är dandy, Oscar är dandy. Han känner ingenting. Vart han är på väg vet han inte, han vet bara att han inte någonsin kan gå tillbaka. Till det som hände, till hon som hände. Dit får ingen gå. Oavsett vad.

___________________________________________________________

Nu till den stora frågan? Vilken bok ska jag läsa först? Ta dem i bokstavsordning? Den som ligger överst? Den minsta boken? Den tjockaste boken? Den som "talar" till mig? Eller helt enkelt helt slumpmässigt ta en av dem och bara börja läsa?

Kan du rekommendera en av dem för mig?....och till slut, kommer du också att vara på det här eventet? Ses!?

3 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Läs Morsarvet för den är jag lite sugen på. Vill veta om den är bra innan jag slår till och köper den.
Mia

Vargnatts bokhylla sa...

VIlka härliga böcker du fått! :)

Västmanländskan sa...

Vilken trevlig post!