onsdag 20 maj 2015

Simona Ahrnstedts releasefest


Jag har varit på Simona Ahrnstedts releasefest där vi firade utgivningen av hennes andra bok "En enda hemlighet" i den nya serien av nutida romance. 


Det är Forum förlag som ger ut Simonas böcker och de tillsammans med Akademibokhandels personal på Mästersamuelsgatan skämde verkligen bort oss med godsaker i grönt...



...jag vill ju inte vara sämre så jag klädde mig också i grönt och höll hårt i mitt glas med mousserande vin...


...plus att jag även mumsade i mig de himmelskt  goda gröna macarons som de också bjöd på.


Men nu skulle jag ju skriva om vad Simona Ahrnsted berättade
 om inför sin stora publik.


Simona berättade att hon har ett extremt kontrollbehov och det kunde förläggaren verkligen hålla med om. För när de skulle planera det här eventet och bestämma vilka frågor som ska ställas sa Simona att hon tänkte maila över frågorna till förläggaren i stället för tvärt om som är brukligt.

-"Ja, det e väl bara att göra som Simona vill och ställa hennes egna frågor till henne. Hur kommer det sig att du började skriva romance?
-Man måste göra det man själv tycker om och gör en glad. I mitt fall så e de romance."
   

Och så började hon berätta om sitt liv hur hon och hennes föräldrar flydde från Tjeckien 1968 när Sovjetunionen började invadera landet.
 Hennes föräldrar uppskattade inte att hon läste romance så hon var tvungen under sin uppväxt att smyga med det. För hon växte upp med en mamma som hade psykedelisk konst på väggarna och en pappa som tog med henne på varje japansk film som gjordes under 1970-talet. Men som hon sa man ska göra det som gör en glad och romace gör henne glad så när hon började skriva på sin efterlängtade bok fanns det ingen annan genrer för henne.


När hon skrev på "En enda hemlighet" förra sommaren och kände hon att något inte stämde och hon lät en av sina vänner läsa det hon skrivit.
Mycket riktigt hon hade haft rätt känsla med boken, för nu fick hon till svar att den dör en tredjedel in i handlingen och då är det bara att och börja om från början. 




Kvällen avslutades på puben Engelen där vi lyssnade på författarinnan
 Susanne Boll när hon sjöng med sitt band "Keep it up".

torsdag 7 maj 2015

Demonens död av Anne Holt

Nu har jag fått in den andra recensionen av Anne Holts deckare "Demonens död". Det är alltså en ny läsare som har fått en av min "hexpocketar" i från bokringen "Pockethexorna på utflykt". Den här boken skickade jag till Marie med bloggen Bokmalen och hon recenserade den HÄR.

Fast nu vill vi ju se vad den nya läsare tycker om Anne Holts bok. Det är Lena i Katrineholm som har läst och recenserat den. Vad hon tycker om den kan du läsa här nedanför. Men vad tycker du, har du läst "Demonens död" och i så fall vad ger du den för betyg?

-"HEJ !!

Gick in på din sida för att skriva någon rad om en bok jag fick för ett bra tag sen av min vän Marie men jag fattade inte hur jag skulle kunna skriva där på sidan... är visst trög... så jag sänder dessa rader till dig så kan du lägga ut dom på sidan sen.

TITEL: Demonens död
FÖRFATTARE: Anne Holt
RECENSION: Lättläst bok men ändå spännande. Pojken i boken känner jag igen från mitt arbete kan man säga då jag jobbar med tonårsgrabbar med olika slags problem. Jag kunde inte lista ut från början vem som var den skyldiga i boken men mot slutet sen så gissade jag rätt *Ler* Tycker som sagt boken var bra och jag kan absolut rekommendera andra att läsa den. Ingen deckare som direkt lämnar spår efter sig, den är inte på det psykologiska planet och heller inte otäck på nåt vis men ändå bra och en bladvändare för mig. Ville hela tiden se hur det gick och vem som egentligen var den skyldiga. Så klart läsvärd !!

Vänliga Hälsningar från Lena i Katrineholm."

Efter första mailet skrev jag till Lena och frågade om hon kunde fota hur det såg ut där hon läste sin "hexpocket", vad hon skulle ge den för betyg i en 5 gradig skala och till slut vem hon lämnade den till efter hon läst den. Här kommer svaren på de frågorna:


-"HEJ IGEN !!

Något foto kan jag tyvärr inte åstakomma då min mobil av modell stenåldern inte tar några bra kort så min recension får nog bli utan kort. Därimot kan jag ge betyg och det blir: Hi som troligen betyder 4 då i siffror om jag har fattat dig rätt *Ler*
Jag gav boken vidare till en kvinna vid namn Inga-Lill och hon finns i Katrineholm precis som jag.
Hoppas att du kan lägga ut min recension utan bild eller om du har någon bild på boken som passar. Jag läste den både i mitt vardagsrum, i soffan där samt i min säng i sovrummet.

Ha det så bra & Vänliga Hälsningar från Lena."

måndag 4 maj 2015

Fototriss


Fototriss del 300

Jubileumstävling när Fototriss firar 300 med Coolstuff som sponsor.

Veckans utmaning:
"Hur ser det ut där du är idag?"


Jag var med min mor på glasfusingkurs hos Anni i norra Stockholm...


...det var med stor koncentration...



....som hon lyckades få fram några fina alster som nu väntar på
 att få komma in i ugnen och bli smälta till vackra glassmycken!
Se den översta glasbiten på bilden, den har varit i ugnen och 
biten under visar hur den såg ut innan.
 Min favoritnyhet på Coolstuff får bli...
-
-
-
....tryck HÄR så får du se vad jag valde ut av alla roliga nyheter!

lördag 2 maj 2015

Hannah en bok om Helena Rubinsteins liv

En bok för Läsutmaningen 2015, Kaosutmaningen och "Spänningsutmaningen".

Nu har jag läst ut min tredje bok på H "Hannah" av Paul-Loup Sulitzer och det får bli mars månads bok i spänningsutmaningen fast den inte är någon deckare. För jag tycker att den får gå under den titeln eftersom det verkligen är en spännande roman om en verklig kvinna som helt gick emot vad som en kvinna fick göra under förra sekelskiftet. Boken handlar om Helena Rubinstein som helt själv skapade det världsomspännande 
kosmetikföretaget i sitt eget namn och det under den tid då kvinnor inte ens hade rösträtt. 
Boken börjar med att berätta om Hannahs liv i Polen under 1890-talet och om hur hon blev räddad till livet som 7-åring. Hon kommer ifrån en fattig judisk familj där hon i sin ensamhet börjar att som 13-åring göra affärer med männen i Warszawa för hon har som mål att bli framgångsrik och känd.
Efter studier i Schweiz flyttar hon till Australien där hon påbörjar sin kosmetika karriär med att blanda egna salvor som hon sålde med stor framgång. Det gjorde att hon kunde börja öppna skönhetssalonger och när hon hade fått ihop nog med kontanter flyttade hon till USA där hon verkligen kunde få fart på sitt eget märke med hjälp av lyxiga förpackningar och kända skådespelerskor som gjorde reklam för hennes varor. 

Det här är bara en liten del av vad den 510 sidor tjocka boken handlar om. Jag blev förtjust i boken o ger den ett litet "Hi!" i betyg.

The-1950s-Look-according-to-Helena-Rubinstein-2.jpg (1024×915)