lördag 2 maj 2015

Hannah en bok om Helena Rubinsteins liv

En bok för Läsutmaningen 2015, Kaosutmaningen och "Spänningsutmaningen".

Nu har jag läst ut min tredje bok på H "Hannah" av Paul-Loup Sulitzer och det får bli mars månads bok i spänningsutmaningen fast den inte är någon deckare. För jag tycker att den får gå under den titeln eftersom det verkligen är en spännande roman om en verklig kvinna som helt gick emot vad som en kvinna fick göra under förra sekelskiftet. Boken handlar om Helena Rubinstein som helt själv skapade det världsomspännande 
kosmetikföretaget i sitt eget namn och det under den tid då kvinnor inte ens hade rösträtt. 
Boken börjar med att berätta om Hannahs liv i Polen under 1890-talet och om hur hon blev räddad till livet som 7-åring. Hon kommer ifrån en fattig judisk familj där hon i sin ensamhet börjar att som 13-åring göra affärer med männen i Warszawa för hon har som mål att bli framgångsrik och känd.
Efter studier i Schweiz flyttar hon till Australien där hon påbörjar sin kosmetika karriär med att blanda egna salvor som hon sålde med stor framgång. Det gjorde att hon kunde börja öppna skönhetssalonger och när hon hade fått ihop nog med kontanter flyttade hon till USA där hon verkligen kunde få fart på sitt eget märke med hjälp av lyxiga förpackningar och kända skådespelerskor som gjorde reklam för hennes varor. 

Det här är bara en liten del av vad den 510 sidor tjocka boken handlar om. Jag blev förtjust i boken o ger den ett litet "Hi!" i betyg.

The-1950s-Look-according-to-Helena-Rubinstein-2.jpg (1024×915)2 kommentarer:

Carpe Diem. sa...

Hallå! Den boken är faktiskt jättebra, "Hannah" Läste dom för nått år sen, tog lite tid att förstå hur den var skriven. Men den var så intressant!
Kram

Ulla Anderstedt sa...

Den här boken verkar mycket intressant. Ska söka efter den. Nu försöker jag återgå till bloggandet igen, hoppas på att få vara frisk ett tag. Önskar dig en skön vår! Den är väl här, men värmen fattas! kram