fredag 1 juli 2016

Hoppas ni har haft en härlig midsommar, nya rec. ex.

Till er alla mina bokbloggarvänner
hoppas att ni har haft en riktigt
härlig midsommar!


Precis som min dotter och hennes bästa barndomsvän hade det
och inte som jag som kämpade med tandvärk förutom 
min dåliga rygg som är som den är.

Vilken tur då att det finns böcker att ta till när man måste 
förbli liggandes i stället för att hoppa smågrodorna.
Jag har fått två böcker till att recensera nu så här precis innan alla 
semestrar drar igång.


Den första är "Den som gapar efter mycket" av Kristofer von Beetzen på Lava förlag .
Det här är en spänningsroman som handlar om hämnd, av en person som hela sitt liv har blivit styrd av andra och inte kunnat göra sig hörd. Först av sin far som stakade ut hans framtid genom att bestämma vilken utbildning han skulle ta, vilket arbete som var det rätta. För att sen fortsätta med att vara sin chefs knähund och göra som han säger även om det innebär att vara målvakt för flera olika insideraffärer. Det ingen tror om honom är att han kan ta tag i sitt eget liv och tänka ut den perfekta planen för att hämnas för när han hamnar i fängelset har han inte mycket annat att göra än att tänka, tänka och planera.
-"William Berner var en fånge långt innan han hamnade i fängelse. Den krävande karriärklättringen som hans far stakat ut, hustruns drömmar om det extravaganta livet och hans egen rädsla för att gå sin egen väg styr honom långt från sina drömmar. Att han också är fånge i sin chefs personliga förmögenhetsbygge som ofrivillig målvakt i insideraffärer gör att snaran sakta dras åt.När han hamnar på Täbyanstalen har han förlorat allt. Det enda han har kvar är drivkraften att bevisa sin oskuld, insikten att girighet förblindar och massor av tid att tänka. När man inte har något att förlora är oddsen att lyckas oändligt bra, är Williams filosofi när han börjar skissa på det perfekta brottet för att sätta den stora hämnden i verket.En modern Greven av Monte Cristo."
"De som älskade och hatade så" är den tredje delen av Mari Åbergs serie som börjar med boken "Och kvar stod en röd resväska" och sen andra delen "Löftet", de utspelar sig under 1930-talet till ca. 1960-tal. HÄR kan du läsa min recension av den första delen men tyvärr lånade jag ut den andra till en person som lovade dyrt och heligt att hon skulle lämna tillbaks den när hon hade läst ut den men som ni nog förstår har det ännu inte skett.
Den första boken börjar med att den då 13-åriga Hanna blir utslängd från sin välbärgade familj i Göteborg så i stället för att få gå modistskola i Köpenhamn så flyr hon till Stockholm där den trevliga damen på T-centralen och hennes stilige son lovar henne att hon ska få bo hos dem på ut Norrmälarstrand. Fast när hon tror att hon ska gå och lägga sig får hon en otrevlig överraskning när två män vill följa med henne in på rummet. Som ni kanske märker är det här en sådan där bok som man inte kan lägga ifrån sig utan att ha sträckläst ut hela boken. Hoppas nu att även den här boken ska sträckläsas! Är det någon där som har hunnit läsa ut den?

Inga kommentarer: