lördag 7 oktober 2017

Recension av Allting har sitt pris

Det danska syskonparet Lotte och Sören Hammer skriver böcker ihop. "Allting har sitt pris" är den andra delen i en serie av deckare med polisen Konrad Simonsen i huvudrollen. Den här gången är det Pockehexan Malin som har läst deras bok "Allting har sitt pris" från Bazar förlag

  

-"Syskonen Lotte och Sören Hammer's bok "Allting har ett pris" är i mina ögon precis så som en kriminalroman ska vara när den är som bäst. 
Det är spänning, frustration, svek och besvikelser samtidigt som kärlek, vänskap,  och förhoppningar skimrar till. Skrivet på ett fängslande sätt griper handlingen tag i mig direkt och författarnas enkla men så talande framställning av huvudkaraktärerna gör att man känner sig trygg och en sorts vänskapskänsla gentemot personerna infinner sig. 

Under en konferens om global uppvärmning och vilka naturförstörelser detta åsakar hittas en död kvinna infryst i inlandsisen på Grönland. Köpenhamnspolisen blir involverad i utredningen och det visar sig att tillvägagångssättet för mordet är snarlikt ett gammalt fall som polisen Konrad Simonsen haft och som fortfarande är ouppklarat. Tillsammans med sina kollegor återupptar Simonsen det gamla fallet och söker samband med det nu uppstådda mordet. Ganska snart är de helt övertygade om vem gärningsmannen är, men att hitta bevis som håller i en rättegång verkar vara en omöjlighet. 

Samtidigt börjar det danska statsministeriet (med överste Hold i spetsen) visa sitt intresse och lägger sig i utredningen lite väl mycket. 
Simonsens kollega och älskarinna, Grevinnan, påbörjar en egen hemlig utredning i smyg om de rykten som uppstår. Är det ett politiskt rävspel som pågått, mellan USA, Danmark och Grönland? Hade USA kärnvapenförvaring på Grönland under Kalla Kriget? 

Den här boken är en fristående fortsättning på paret Hammer's första bok (Svinen) om Danmarks kriminalinspektör Konrad Simonsen och hans kollegor. I vanliga fall känns det som om man missat någon viktig detalj när man huxflux kastas in i en ny serie, men på sättet som författarna förklarar bakgrund och personligheter utan att för den skull tappa tråden i just denna händelse gör att man kan läsa böckerna i o-ordning. Jag kommer definitivt att läsa "Svinen" och även fler böcker som detta syskonpar förhoppningsvis ger ut. En stark fyra i betyg." 👍

Inga kommentarer: