torsdag 1 december 2022

Lucka 1.

 


Nu börjar årets bokjulkalender
1.

En vän för livet

8-12 år
av

Sofie Sarenbrant 

från

Bookmark förlag



Det här är den första boken i serien om Mira och hennes drömhäst på ridskolan, Månen. Det här är inte bara en klassisk hästbok utan den handlar även om Mira själv och hur hon har det i sitt liv. Hennes föräldrar har skilt sig och hon förstår inte varför hennes pappa har flyttat och inte vill träffa henne, vad har hon gjort för fel? Varför har hon det så svårt att hänga med på lektionerna och varför måste hon ibland sitta i lugna rummet? Varför har hon inga vänner, varken i skolan eller på ridskolan som hon älskar. Varför är hennes mamma så ledsen ibland, är det för att hon är så jobbig? Vilken tur att hon har Månen för han förstår henne. Vilken tur att hon får rykta och ta hand om honom när Fanny som rider honom inte vill göra jobbet.
Jag tycker verkligen det här är en bra bok, eftersom hon tar upp så viktiga saker i ett barns liv, saker som säkert väcker många tankar hos läsarna. Många viktiga saker. Jag ger "En vän för livet" en gnäggande g
od 5


Ni som läste Wahlstedts böcker på 1970-talet känner nog igen det här utseendet på boken. Den röda kanten på tjejböckerna och den gröna på killarnas böcker. Så jag tycker det är extra kul att hon har gjort så här på sin första barnbok.
 

Inga kommentarer: