torsdag 24 oktober 2019

Recension Historieläraren

Det var en perfekt boksommar.....fast egentligen är det ju alltid perfekt väder för att sitta och läsa. Ibland är ju min Fru allas vår Pockethexan / Gitte Olofsson lite "dålig" och då hoppar Oumberlige Peter in som bokrecensent.
Just avslutat Matt Haigs bok Historieläraren ifrån bokförlaget Bokförlaget Polaris .Helt fantastisk bok, jag brukar sträckläsa men i detta fall ville jag inte att den skulle ta slut, så jag delade upp den kapitelvis. Inte så utmanande språk men det kompenserades på annat sätt. Kort och gått så bra bok att om jag fick drömma om att jag skulle skrivit något själv så blir det just denna berättelse.
Jag läser aldrig baksides text, men för Er som behöver en hint om vad det handlar om så får Ni den här.
"Tom Hazard bär på en hemlighet. Av allt att döma är han en högst ordinär 41-åring, men han har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazziga Paris till dagens London. Han har sett världen förändras många gånger, men det enda han längtar till är ett vanligt liv. Som historielärare på en grundskola i London lär han ut det förflutna han själv en gång upplevt och nu anstränger sig för att tämja, då det alltid riskerar att hinna ikapp honom. Samtidigt försöker han komma över förlusten av sin sedan länge försvunna dotter. Tom vet att han aldrig får glömma den viktigaste regeln för sådana som han, att inte förälska sig - men vad är egentligen ett liv utan kärlek värt?
Historieläraren är en bitterljuv roman om att förlora och samtidigt finna sig själv. Om tidens gång, kärlekens villkor och hur det ibland kan ta en livstid att lära sig leva."
Baksidesförfattaren har helt missat att kommentera att denna bok har stycken med stark spänningskaraktär, något som verkligen lyfter bokens berättelse ytterligare.
Som sagt köp denna bok, låna den eller stjäl den bara du läser den. Mvh Oumberlige Peter med "e" på Facebook
.

Inga kommentarer: