lördag 16 december 2023

-Lucka 15

 Bokjulkalender

LUCKA 15

Deckarna på Uppfinnargränd
ORMMYSTERIET
och
BILMYSTERIET

6-9 år

Av


Från


ORMMYSTERIET Abbe och Alva bor nästan bredvid varandra på Fiskargränd fast gränden kallades för Uppfindargränd. Det beror på att mitt i mellan Abbes och Alvas hus bor uppfinnaren Bertil med sin orm Snoddas. Han har hjälpt till att bygga en koja i ett träd på sin tomt. Det är Abbe och Alvas högkvarter i deras deckarklubb. De har ett spaningsfönster ut mot vägen. Kojan är full med hemliga lådor och skåp som är fyllda med deckarutrustning. Det ha Bertil ordnat fram.
En dag berättar Bertil att hans orm Snoddas är försvunnen. Sedan berättar han att han har fått hotbrev där de säger att de ska ta hans orm om han inte gör sig av med Snoddas. Abbe och Alva blir väldigt ledsna men säger att de ska hitta honom nu när de har sin deckarklubb. Det blir Bertil glad av att höra.
-------
I BILMYSTERIET blir den kända fartdrottningen Kerstin av med sin gula racerbil. När Alva och Abbe får höra det vill dom genast ta sig an fallet. För nu när de har sin deckarklubb och löst fallet med Bertils försvunna orm har de fått självförtroende att ta sig an nya fall.
Jag ger båda böckerna en stentuff deckare 4-a i betyg, för det här är perfekta deckare till barn I åldrarna 6-10 år.
Kan vara en bild av pepparkaka, Julstrumpa och text
Alla reaktioner:
Peter Olofsson, Bodil Sörensen och 3 andra

Inga kommentarer: