onsdag 20 december 2023

-Lucka 20

 

Bokjulkalender

Lucka 20

Insnöade till jul,
Dexter Olsson adventures
Flykten från björnön
9-12 år 
och
Vi är fem och vi är fyra
3-9 år

av
Sarah Morgan,
Michael Wiander
och
Anna Furness

från
HarperCollins,
Idus förlag
och
Lava förlag

-"Kärlek på önskelistan
i ett snötäckt Skottland"

I "Insnöad till jul" måste Lucy leverera ett marknadsföringspaket till ett par handskar med värmeslinga i, perfekta för Lucy som jämt fryser om fingrarna. Paketet ska lämnas till Ross familjehem i Skottland. Lucy vet inte hur hon ska hinna för hon har ett så späckat schema innan jul. 
När hon kommer fram blir det en förväxling, familjen tror att hon är flickvän till Ross och han spelar med. När det är dags för Lucy att flyga hem är alla flygen inställda p.g.a snöovädret.
"Insnöad till jul" får en kärleksfull julrese 3-a för den fina julboken som ger mycket julmys.
---------
 I "Flykten från Björnön" blir Dexter besviken när han inte får vara med i Motståndsrörelsens kamp mot den onde Evan Kostroff. Därför flyr Dexter tillsammans med sin schimpansvän Thomas den talande apan. Han är något helt otrolig han är som ett lexikon, han är så faktafylld att han kan allt om allting. De flyr i ubåten Valen 1 som hans morfar byggde tillsammans med sin vän doktor Örn. De byggde en ubåt med all bekvämlighet som man kan tänka sig något som inte är vanligt i en ubåt. Nu skulle de bara ta sig ut från Björnön och åka till Vulkanön där Kostroff håller till. Vad kommer att hända där? Det får ni veta om ni läser boken.
"Flykten från Björnön" får en bubblande undervattensrese 4-a för denna glädjefulla superspännande bok.
---------
Boken "Vi är fem och vi är fyra" är en sådan viktig bok. Tack Anna Furness för att du skrev boken. Tack Lava förlag för att ni ger ut den. Den handlar om Tom sex år som har förlorat sin lillasyster Moa som dog när hon var nästan nyfödd. Boken ger visar hur Tom gör när han är ledsen och sörjer, när hans mamma är ledsen och gråter och vad man pratar om när man har förlorat någon. Sedan finns det en skata på varje sida som ställer frågor till läsaren och dennes förälder som bör vara med för frågorna är också till dem.
"Vi är fem och vi är fyra" får självklart en hjärtlig livskamrats 5-a för denna livsviktiga bok. 
Innan boken gavs ut fick forskaren Kerstin Ive'us hon är specialist på efterlevandestöd i barnfamiljer. Bak på boken kan man läsa vad hon tycker om boken, men det är bara bra saker hon har att säga. Ni som har någon som har mist någon i sin familj ge den personen den här boken för den kommer att göra livet lättare för den personen.




 

Inga kommentarer: