fredag 22 december 2023

-Lucka 22

 

Bokjulkalender

lucka 22

Arnes julhelvete 
En deckare med
Ester Karlsson med K

av

Olséni & Hansen

från

Bokfabriken

Nu när det snart är jul börjar resten av familjen förbereda sig för jul. Fast hypokondrikern Arne gör som han brukar göra på förmiddagarna, han är på apoteket Svanen. Hans fru däremot hon är med sin kör "Herrens bönor" i Lunds domkyrka och förbereder sig för alla julkonserter de ska vara med i.
Tyvärr sker det en stor tragedi i kören, en av medlemmarna hittas knivhuggen i ryggen liggandes i kryptan. Det betyder att polisen Ester Karlsson måste ta hennes plats i kören för att kunna lista ut hur mordet har kunnat gå till och av vem. Det tycker inte henne syster gör något, för hon har försökt att få med Ester så länge för hon tycker att hon sjunger så bra.


  Livet för Arne är sig inte likt. Han som är hypokondriker har som vanligt bokat bokat in sig på mängder av läkarbesök hos olika läkare. Men nu när Ester måste arbeta med körmordet får han ta hand om hennes kakälskande kakadua. Och inte nog med det, nu närmare jul så måste han även ta hand om sitt yngsta barnbarn i den hektiska julhandeln lyckas han dessutom tappa bort honom. Som grädde på moset ska han sedan även övningsköra med sitt äldsta barnbarn. Det innebär att de ska ut på Lunds glashala kullerstensgator. Det blir en skräckfärd för honom. Men när han sedan tror att han har lyckats döda stadens tomte, är jullyckan total.

Jag ger "Arnes julhelvete" en julspridande julfrids 4-a för denna glädjande och delvis spännande deckare.

Ser ni vilket fint julpaket jag fick tillsammans med denna bokrecension. Tack snälla Bokfbriken!



#bokfabriken

Inga kommentarer: