tisdag 2 november 2010

Hårförlängningsskola och en framgångssaga


Jag har fått upp ögonen för framgångs företaget "Rapunzel" och den 25 åriga entreprenören Ida Backlund från Umeå som säljer löshår via Internet över hela världen. På bara tre år har hennes företag vuxit från ett skolprojekt till att omsätta över 36 miljoner kronor. Ida Backlund har utnämnts till Årets kvinnliga stjärnskott i tävlingen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year, region norr. Idas företag Rapunzel kallas nu för löshårens IKEA och det är väl inte det sämsta att som 25 årig VD bli jämförd med Ingvar Kamprad, för då vet hon vad hon har för mål, att erövra världen precis som Ingvar har gjort med IKEA!

Och självklart så ligger det en bok bakom framgångssagan, för ni känner väl igen bröderna Grimms Rapunzel hon prinsessan som stängs in i ett högt torn av den elaka häxan (hm,?) men hon spar sitt vackra hår så att tillslut så kan den vackra prinsen klättra upp för hennes långa hårfläta och komma och rädda henne!


Hur gör man nu när man vill bli fin in håret med hjälp av löshår?


Som tur är har jag ju en 17-årig dotter och hon är ett löshårproffs som gärna delar med sig av sin kunskap!


  1. När du har köpt din förpackning i DIN hårfärg lägg då ut håret plant och vik de i så många lager du vill ha och klipp av i lagom långa bitar (från öra till öra    .


  2. Tråckla ihop lagren längs hela kanten  3. Sy sen fast ett jämt fördelat antal clips längs kanten

  4. Borsta igenom håret och sätt upp det i en tofs där du vill fästa löshåret, tänk på att försöka få en så rak kant som möjligt
  5. För att clipsen ska fästa bättre, tupera o spray med hårspray på området där de ska sitta  6. ....för ännu bättre fäste gör även så i håret ovanför clipset.


  7. Du kan ha flera rader med löshår i olika längder.

  8. Släpp ner håret och borsta igenom hela håret, både ditt och löshåret så att det blandas jämt och för att få det allra bästa glansiga resultat platta håret med plattång och spraya.

före

efter

Inga kommentarer: