torsdag 30 december 2010

Har du slickat på en mördare?


Har du slickat på din favorit författare?
Eller skickade du en mördare med dina julkort?
Eller har du fått ett barndomsminne med posten?
För du har väl sett att i år så har det varit två uppsättningar med litterära frimärken och nu lagom till nyår så vill Posten att du röstar på årets frimärke och om du klickar HÄR så kommer du dit.

Då måste väl din röst falla på ett frimärke med din älsklings mördarförfattare på eller en ur en gullig saga?
Jag har varit inne och röstat! Om du samtidigt som du röstar är med och tävlar om en NY resa får du skicka ett kort till en person och den jag valde att skicka mitt till är den som jag röstade på och det är min gamla älsklings författarinna som jag tycker håller än och det är Maj Sjöwall. För hennes böcker som hon skrev tillsammans med Per Walhöö är något speciellt, tänk bara på "Den vedervärdige mannen från Säffle". Jag tycker att de lade grunden för alla de andra framgångsrika svenska deckarförfattarna och visst är det väl ett häftigt frimärke också?
Är någon av de här svenska deckarförfattarna din favo så att du vill lägga din röst på den?
Eller om du inte gillar de svenska deckarna som frimärken, lägg då din röst på en av de helt underbara barnböckerna
"Tomtebo barnen" av Elsa Beskow
eller Lena Anderssons "Majas Alfabet".
Det är båda otroligt härliga böcker med rolig och lärorik text så barnen lär sig en massa utan att det är "höttamedpekpinnen"-lärand utan att det sker under nöjesläsning, men det är även verkligt fina frimärken.
Så här presenterar Posten årets litterära frimärken som du kan rösta på HÄR i Årets frimärke!


Romaner om brott

Frimärken för inrikes brev, 6 kronor.
Skicka en bok till någon där spänningen börjar redan på kuvertet. Frankera med de svenska deckarförfattarna Maj Sjöwall och Per Wahlöö, Henning Mankell, Stieg Larsson, Håkan Nesser och Liza Marklund.Barnböcker
Barnböcker är temat för årets Europafrimärken. De svenska frimärkena lyfter fram två kvinnliga författare, verksamma med trekvarts sekels mellanrum. Men det finns likheter mellan Elsa Beskows (1874-1953) och Lena Andersons (f 1939) författarskap. Båda vill vara pedagogiska och samtidigt berättande.

2 kommentarer:

Anni sa...

Tänk att jag hade planer på att skriva ett blogginlägg om de där mördarfrimärkena när de kom ut - jag tycker att de är FRUKTANSVÄRDA!
Vilka signaler skickar man när man sätter ett sådant frimärke på sitt brev? Vapen, blod och skotthål. Vad tycker alla som flytt från krig? Vad tyckte de som drabbats av skotten i Malmö?

Vill man hylla våra deckarförfattare tycker jag att man kan göra det på ett betydligt smakligare sätt...

Meeen jag avstod (visst är jag otroligt generös?) från matchen igår kväll och lät min pappa ta min biljett. Jag förstod att han var sugen att gå på hockey när jag berättade om föra matchen. Nu ser jag att JVM för tjejerna går här i mina trakter så plötsligt funderar jag på om inte det vore kul att få se!!?? Måste kolla tider.

STORT tack för bilder - gillar den när jag kikar ut genom boken ;-)

Hoppas att du får en trevlig nyårsafton och så ses vi igen på nya året! Kram ♥

Caja sa...

★˛˚˛*˛°★Gott nytt 2011★* 。*★* ˛.*.★/caja