lördag 26 november 2011

Pockethexan vann 1a pris på Skugges event!

Igår torsdags var jag och en vän (den oumberlige fick äran) på invigningen av Skugge & co:s nya showroom.
Det var flera utställare som var på plats, bland annat så var Linda Ulveaus där och presenterade sin tredje barnbok med Lea li. Precis som förra gången så var det högläsning av Susanne Reuter, medans hon läst med inlevelse ur "Lea li och tandfen" så provsmakade vi lyssnare glögg ifrån Blossa! Årets glöggsmak är kaffe, tyvärr för oss tedrickare var inte det någon hit, men som tur var fanns det andra goda drinkar att dricka till Annas pepparkakor.
Rickfors&Rickfors var där med sin underbara kollektion ekologiska hampakläder, både för barn och vuxna.
Vackra pärlhalsband och silversmycken gjorda av gamla bestick var också med i utställningen.
Det som var väldigt speciellt med kvällen, var förutom att jag fick träffa många trevliga människor och se vackra saker, var att när vi kom fick vi lägga våra visitkort i en skål för att de sen skulle kunna dra fem vinnare ur den. Vinsterna kom från de olika utställarna.
Min kära make hade spanat in Daniel Wellingtons armbandsur för herrar, även jag tyckte den var väldigt snygg och smäcker för att vara en herr klocka.
Efter vi minglat och köpt Lindas bok, den är signerad av både henne och uppläserskan, var det dags för dragning.....(trumvirvel).....-Först lottar vi ut det här vackra herruret...(handen ned i krukan och hon letar länge innan hon drar upp ett visitkort)....-"Åh, vinnaren ää?"
JAAA!!!
börjar jag skrika innan hon har hittat vad det står på kortet, för jag känner igen min framsida!
Linda Ulveaus blev glad vinnare av den vackra Rosenthal urnan.
Stolt som en höna är jag nu ägare av ett herrur som jag tycker är ett väldigt fint damur (en viss person tycker någonting annat och är han snäll kanske han får låna den en dag, ni kanske minns hur det gick för min andra klockvinst, fingerklockan, den var det en viss dotter som lade beslag påo jag får låna den då o då...).
Efter eventet avslutade vi med att gå och fika på det charmiga cafet Gildas Rum på Skånegatan på Söder. Tidigare låg där en Marocansk butik och det kan man se på det vackra men slitna Marocanska klinkergolvet. Cafeägarna har anammat den stilen till en viss del tillsammans med vintagelooken. Sen finns det även ett hörn med väggar av böcker. Alltså det är en tapet med massor av bokryggar på så att det ser ut som att det står bokhyllor där.
Synd att jag inte hade med mig en "Hexpocket" att lägga ut på bordet i det hörnet, för det kändes som att det skulle ha uppskattats av besökarna att få vara med i min bokklubb "Pockethexorna på utflykt" (om du är det är det bara att skriva ett mail till mig o lämna namn o adress).
Efter att ha varit ute i det nollgradiga Stockholm var det väldig skönt att komma in i deras varma lokal, för de bakar nytt allt efter som de har säljer slut i cafet (kanske inte lika skönt på sommaren..) .
Vi stannade till stängningsdags kl 22.00 och blev då bjudna på de sista stora kanelbullarna (ett tips till er som är sugna på att besöka dem).
Vad säger ni, visst är det väl ett damur jag har vunnit, för jag tycker själv att jag är riktigt fin i min nya klocka, eller?

4 kommentarer:

4U2 sa...

Grattis, det är en urfin klocka och jag tycker den passar DIG väldigt bra!
Önskar dig en riktigt härlig helg, herren i huset får väl nöja sig med att få se klockan på sin vackra kloka fru! :)

Duktiga Tjejen sa...

Grattis till vinsten! Vilket kul event att vars på oxå! :)

Duktiga Tjejen sa...

Tack för kommentaren! Jag ska dock inte börja jobba i bokhandel, hade/har bara funderingar på det. Jag jobbar med avtal och tråkig ekonomi på ett amerikanskt företag nu och är trött på att slita häcken av mig. Håller på att bli sönderbränd. Jag bloggar om böcker för Bohusläningens nättidning (en av västkustens största tidningar) men det låter väldigt lockande att få böcker av dig och skriva om den hos Pockethexorna! Hur går det till?

Mil bok ger jag förövrigt ut själv i vår :)

Anni sa...

Men grattis - vilken fullträff! Klart att du ska behålla den!

Och tack för tipset om caféet, dit ska jag gå!