fredag 23 december 2011

Tips på träningsböcker inför julmaten

Jag har hittat de perfekta träningsböckerna med tips på hur man bäst går ned i vikt! De passar antingen för tränings narkomanen som min dotter eller slöfocken som jag är pga min bäcken/ryggskada och därför kan jag inte ge allt på gymmet eller i skogen. Böckerna jag tänker på är Semic förlagets böcker  "Träna och maxa din förbränning" och "Sov dig smal" .



Nu tänker jag alltså utmana min dotter som vill få bort det där extra kilot som hon påstår att hon har och då får hon följa metoderna i boken "Träna och maxa din förbränning"s och de tillhörande sakerna som följde med i kartongen som boken låg i. det är en stegräknaren och BMI-måttbandet för att nå bästa resultat i kampen mot julens godsaker och stillasittande. Boken har många bilder som visar hur man steg för steg tar sig igenom de olika metoderna som de föreslår och det tillsammans med KBT och förbrännings träning där man hjälper till på olika sätt för att "tänka" rätt så att man kommer vidare i belöningstrappan och får en morot för sitt slit.
Ska bli spännande att se om den här boken kan ge något för en ung tjej som tränar flera gånger i veckan både på gym och med kick-boxning. Hon är självlärd till stor del så det kanske kan vara något för henne speciellt när man får flera olika förslag på hur man ska kunna träna hemma utan redskap.


Ni har nog förstått att då är det jag som ska få den stora ära att få försöka gå ned i vikt med hjälp av "Sov dig smal" boken. Där är det också främst att man ska lära sig att tänka rätt alltså att viktminskningen börjar i huvudet och att man sen ska följa sin inre klocka och det betyder att jag måste lära mig allt om insulinkombinationskosten. Om jag har förstått det rätt ska jag äta en ordentlig frukost med mycket kolhydrater och det kan t.om vara onyttigheter som en stor gräddtårta eller chipspåse för att till lunch ladda med tex en rejäl pastarätt och en härlig kaloririk kolhydratsbomb till efterrätt, men så kommer vi till middagen och kvällstet och då e det inga kolhydrater längre utan bara kött och grönsaker som står på menyn...

Vad säger ni, känns det här som en jämn fajt?
Tror ni att vi kommer att klara det?
Den som följer bloggen får se!

7 kommentarer:

Ann-Mari sa...

Låter juste!
Följer med spänning med om "Sov dig smal" metoden fungerar :-)
God Jul Pockethäxan!
kram, Ann-Mari

Vero sa...

Sova sig smal låter underbart. Hihi.

Jag gick ner allt jag "Behövde" under detta år, så nu ska jag se till att hålla mig kvar. Inte för mycket av det goda nu. Kanske den svåraste perioden framför mig.

Västgötskan sa...

Jag säger: Skit i alla "jävla" böcker och ändra kost och livsstil istället.

(Funderar på om det var dumt att skriva "jävla" böcker i din bok-blogg?) Hm... Förlåt i så fall! ;-))

God jul!

4U2 sa...

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨O
¨¨¨¨¨¨¨¨¨*o*
¨¨¨¨¨¨¨¨*♥*o*
¨¨¨¨¨¨¨***o***
¨¨¨¨¨¨**o**♥*o*
¨¨¨¨¨**♥**o**o**
¨¨¨¨**o**♥***♥*o*
¨¨¨*****♥*o**o****
¨¨**♥**o*****o**♥**
¨******o*****♥**o***
****o***♥**o***o***♥ *
¨¨¨¨¨____!_!____


God Jul!

Lippe sa...

Jag följer bloggen!
Vad spännande! Att inte äta sent är ju en gammal välkänd regel, inte efter sex (18.00, förtydligar för att undvika missförstånd ;)
Hoppas ni är mitt uppe i ett härligt julfirande!
Kramar

ADARAS.se - din bloggtidning på nätet! sa...

- Vinnaren av ett humanity armband är publicerad på bloggen! :)
Om du inte redan är med, var gärna med i fler tävlingar! :)
T.ex. kan du vinna lösögonfransar:
http://adaras.se/2011/december/lucka-22-vinn-2-paket-losogonfransar-fran-ar.html#comment
Jumpsuit: http://adaras.se/2011/december/lucka-19-vinn-en-valfri-jumpsuit-fran-chilla.html#comment
eller varför inte en valfri vara? http://adaras.se/2011/december/lucka-17-vinn-valfri-vara-fran-runns-eller-e.html#comment

God fortsättning! :D

SHOAKAN sa...

Hejsan! Vinn underkläder för 500kr från Evasunderklader! Chansen är STOR! Inte många som har deltagit! Kanske vinner du! :D

http://candygloss.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-for-500-kr-pa-evasunderklader.html#comment