onsdag 5 december 2012

Du har väl inte missat den här deckarförfattarinnan?


Känner du igen henne?
Känner du till hennes böcker?

För er som inte vet vem hon är och vad hon har skrivit kan jag nu berätta att hon heter Sofie Sarenbrant och nu under hösten kom hennes tredje bok ut som pocket på Ponto pocket.

Nu hösten har jag läst ifatt den här för mig nys deckarförfattarinnans böcker som jag länge har tänkt läsa men inte har hunnit med. De två första böckerna utspelar sig i fiskelägret Brantevik i Skåne men den tredje däremot har handlingen förflyttat sig till hennes hemtrakter i Stockholm.
Hennes första bok heter Vecka 36 och alla ni som har eller är gravida vet vad det innebär för man räknar hela graviditeten i 40 v.

Den gravida Agnes som bara har 4v. kvar till den beräknade förlossningen är spårlöst försvunnen på morgonen efter en middag de två paren hade kvällen innan för att fira sina båda gravida fruar som ska föda nästan samtidigt.
Ingen förstår vad som har hänt när man inte kan hitta henne på morgonen för det var ingen som var osams eller några tecken på att hon skulle vara deprimerad och ha skäl för att ha gett sig iväg frivilligt.
Sakta men säkert skruvas spänningen upp då man får följa deras frustration över att inte hitta någon ledtråd över vad som har hänt Agnes när tiden går  och när det spolas upp en död kvinna på stranden tror alla det värsta. Det här är en annorlunda bok på det sättet att man hela tiden är orolig över vad som ska hända med barnet samtidigt som man oroar sig för den blivande mamman. Det här är nog en bok som är mest skrämmande för oss som har fått barn eller ännu värre planerar för att få barn.


 "I stället för dig" är en fristående fortsättning av "v.36" och även i den här handlar det om gravida kvinnor och barn som försvinner. Utöver det misstänker Agnes att hennes make är otrogen och reser själv ned till fiskelägret Brantevik i Skåne där  hon ska ta i tu med familjens mörka hemligheter och reda ut dem!

Jag kan nog inte kalla det här för en fristående fortsättning utan helt klart är det en uppföljare som löser de olösta gåtorna i "v.36""Vila i frid" är en annan typ av deckare, inte bara för att handlingen inte är i Skåne längre utan för att känslan är annorlunda. Det beror på att hon själv har tillbringat mycket tid på spa-anläggningen Yasuragi Hasseludden och fått en känsla för den och vad som skulle kunna hända om det sker ett mord där vilket det gör i hennes bok.
Hon berättar om det här i intervjun de har gjort med henne i det här Youtube inlägget.

Bland det sista som Sofie berättar på sin nedlagda blogg är att hon i slutet av november skickade in manuset till sin fjärde bok.6 kommentarer:

Carro sa...

Hmm nae jag har inte missat.. Har läst de som har kommit ut, men är inte alls säker på att det kommer att fortsätta så. Har inte blivit imponerad.

Sofie Sarenbrant sa...

Tack för detta, vilket gjorde mig väldigt glad en dag som denna (som började med tio stygn i ryggen)!
PS. Carro: Testa Thomas Enger eller Kristina Ohlsson istället!

Elle sa...

Jo, henne har jag (av förklarliga skäl) missat. Tycker att böckerna lät intressanta, även fast det inte är direkt den typen av böcker jag läser.

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Elle

Anonym sa...

Åhh nej henne har jag absolut inte missat
Hennes första bok köpte jag till vår bokcirkel när den kom ut. Alla tyckte den var superspännande.
Gillade även Vila i frid, jag var iväg på Spa i Varberg nyligen. Och gissa om jag trodde någon följde efter mig i korriodorerna..Sofies fel..
Ha det gott
Mia

Anni sa...

Du kan ju nästan få mig nyfiken på deckare!

Eli sa...

Hej! Ja allt är bra med mig, jag pluggar och står i :)

Jag missade också releasen, var nog på annat då. Men jag tänkte läsa serien när den kommer i vår, verkar himla spännande! Och han tecknar så himla vackert!

Åh vad du är söt! Hoppas du mår bra och att vi ses på nästa bokmässa (det måste vi!)

För övrigt har jag tänkt läsa de här deckarna länge. Men det har inte blivit av.

Kramar!!