fredag 25 januari 2013

En bok med både smak och luktsinne

 I onsdags var jag och min Oumberlige make på ett bokevent i Orangeriet på Norr Mälarstrand här i Stockholm.


Det var Anna Danielsson Levin och Ada Wester på förlaget Gilla Böcker som hade bjudit oss till releasfest för författarinna Annakarin Thorburn. Vi fick gott bubbel i glasen och goda snittar med extra salami till (perfekt för en LCHF-ande Pockethexa som måste börja om från början efter juluppehållet..).
himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpg
Idag den 25/1 kommer hennes bok "Jag biter i apelsiner" ut. Jag hann läsa ut boken lagom till eventet, men det är först den 31/1 som det är recensionsdag så ni måste vänta till dess innan ni får höra vad jag tycker om hennes "etta".

Så pass mycket kan jag ändå säga att jag blev fascinerad av hennes beskrivning av personerna i boken. Då det var många saker som liknade frukter eller bär och att hon då kan känna smakerna av dem.

Självklart var jag tvungen att passade på att fråga Annakarin om det  är något som kommer från henne själv och det kunde hon ju hålla med om, fast inte boken är självbiografisk. Det kan vara så att någons fläckar på halsen ser ut som hallon, då tycker hon sig känna lukten av bäret och får lust att vilja smaka för att se om det smakar hallon. Förvånande nog tyckte hon att det var lite annorlunda att det inte är så många som tycks få de associationerna.
Jag ville inte säga att det finns de som har noja för leverfläckar och tycker att det är det äckligaste som finns och skulle aldrig någonsin vilja smaka på dem, även om de skulle vara något så gott som hallon.

 Det  var verkligen ett trevligt event och det fortsatte att komma nya vänner och släktingar under hela kvällen och det blev många givande samtal.

Fast av alla som var där var det nog bara jag och Anna med bloggen Sagan om sagorna som var bokbloggare. Det var av hennes väninnan som jag fick tipset om hur jag skulle få min blogg att fungera igen. För ni kanske har sett att det har varit väldigt tomt med bilder hos mig. Men till min stora glädje behövde jag inte göra några ändringar för idag fungerade bloggen som vanligt igen!

 
 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses va kul att gå på sådant, ser verkligen framemot din recension
Mia

Ljuvligtvitt & busiga gossar sa...

Hej!

Va kul att du är med i min utlottning! :)

Boktips kan jag behöva. Läser ALDRIG! Är lite kräsen redan innan jag börjar läsa, vill gärna veta att boken är uppskattad av många först.

Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Du verkar få gå på så himla många roligheter. Älskar att läsa dina upplevelser och ser fram emot recensionen nu. Såg förresten att du lyckats få dit fotona, lite tips om hur du betedde skulle jag behöva. Jag kan fortfarande inte få in en enda bild :(
Ha det så gott. Kramen Malin

kajsastina sa...

Hej igen,
Kikar in för att se hur du har det och det ser ut som du verkligen är ute på roligheter! Jag läser också mycket, om du minns mig, men det går upp och med med orken. Jag tycker det verkar intressant att vara med i pockethäxans bokcirkel. Får kanske återkomma senare?
Trevlig helg
kram

Anonym sa...

Jag håller med dig, äger tillfullo rätt.
Nätt blogg förresten.

my webpage; http://sjomannswiki.org