tisdag 3 december 2013

En Pockethexa hos Bukowskis

Självklart var jag med min Oumberlige make i helgen för att se på Klassiska visningen på Bukowskis. Och precis som tidigare år hittar man alltid något som man faller för och bara måste ha...eller rättare sagt skulle vilja ha om man hade outtömligt med tillgångar. För det fanns både smycken i 100 000kr klassen och konst med en nolla till på slutet som gärna hade fått följa med hem.

Men så plötsligt ser man något som tilltalar en på ett annat plan, jag hittar en medsyster eller likasinnad fast varför inte kalla det för en Pockethexa från slutet av 1700-talet. Hon är gjord i Frankrike under empirstilen och redan då visste man värdet av att få läsa en god bok. För visst ser hon väl fridfull ut där hon sitter vid sitt bord med sin bok och precis som undertecknad har hon en hög med böcker vid sina fötter som också väntar på att få bli lästa.
 
Där försvinner väl likheterna för jag tror nog inte att hennes böcker kommer ifrån årets bokmässa eller det där med att sitta vid ett  bord och läsa det fungerar tyvärr inte för mig utan jag måste ligga i mitt soffhörn nedbäddad bland täcken och kuddar för att min rygg/bäcken inte klarar att av trycket att sitta.

Om du vill lägga ett bud på det här franska bordsuret är auktionen nu på onsdag den 4 dec. så det är bara att logga in HÄR och även se hur fin hon är när hon inte är fotad med en mobilkamera utan av en proffsfotograf. Utropet ligger på 10 000 - 12 000 kr, lycka till!

Ett passande boktips till denna skönhet är författaren Ingrid Kampås bok "Drottningkronan" ur serien "Släkten". För förlaget Historiska media har bett olika författare att skriva om en del av historien sett ur kvinnornas ögon. Nu har man kommit till den 5-e fristående delen som utspelar sig i det svenska 1100-talet. Den levnadsglada och pigga föräldralösa Ester
som snart är giftasvuxen men hon har redan tänkt ut hur hennes liv ska se ut, för hon vill nämligen själv ha en stor familj med många barn och en maken som kan försörja henne och de små.
Fast de planerna har inte hennes kära morbror hos vilken hon har vuxit upp hos. Han ser hellre att den kloka och läskunniga systerdottern går i kloster och blir nunna. Nu händer flera oväntade saker som gör att det inte blir som någon av dem tänkt...

Jag kan varmt rekommendera "Drottningkronan" för det är en fängslande historisk roman med flera oväntade vändningar. Den får ett litet Hi! av mig för det enda negativa är att jag inte har läst de fyra tidigare böckerna. Fast det ska jag råda bot på och lägga in dem på min önskelista till jul.

1 kommentar:

Björn Amby sa...

Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok - Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Är du intresserad av att recensera Ambassadören så har jag den tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn