söndag 13 april 2014

Nyutkommet denna vecka

Det är två kvinnor som har kommit ut med nya böcker denna vecka och det är danskan Sara Blaedels åttonde bok "Dödsstigen" och Marika Kings andra bok "Projekt längtan".

 
Sara Blaedel fortsätter att skriva om sin kriminalinspektör Louise Rick på Köpenhamnspolisen. Men den här gången har hon fått ett annorlunda fall då det rör sig om en försvunnen 15 årig pojke på Hvalsø, där Louise själv växt upp. Ön är känd för att vara ett fäste för asakulten som lever vidare där och när sen tre unga kvinnors kroppar hittas på ön  Ärendet tycks till en början tämligen okomplicerat, men när sökandet efter pojken leder till att man hittar liken efter tre unga kvinnor tar utredningen en ny och betydligt allvarligare vändning. Mycket tyder nu på att någon har gjutit liv i den gamla trons blodiga ritualer, där unga kvinnor från traktens flickhem offrades för att blidka gudarna. Dödsstigen, vägen mellan flickhemmet och offerplatsen, är åter i bruk.
 
"Dödsstigen" av Sara Blaedel ges ut på Massolitförlag.
 
 


Marika King är en ny författare för mig och jag ska recensera båda hennes böcker som Denise Rydberg beskrev så här när första boken kom ut:
-"Äntligen någon som kan skriva underhållande, sexigt och dessutom med attityd."

Blöckerna handlar om Lisa kommer från Dalarna och blir den första i familjen som studerar på högskola. Och hon gör det med besked. Hon går ut från Handelshögskolan i Stockholm med toppbetyg, men kan ändå knappt tro att det är sant när hon får drömjobbet hos världens mest prestigefyllda konsultfirma.
Lisa är en av de bästa men har ändå mycket att lära sig. På firman tjänar hon stora pengar och vänjer sig vid att köpa märkeskläder, äta på lyxkrogar och åka taxi överallt. Hon vågar ta för sig och livet leker. I "Supernova" får man följa Lisa under hennes uppgång och fall när hon går in i väggen för hennes kropp inte klara av 80 timmars arbetsveckor.


Hennes senaste bok "Projekt längtan" handlar om hennes väg tillbaks hur hon söker efter något som ska göra så att hon känner sig hel. Kan det vara genom biståndsarbete i Ghana  eller är det något annat som behövs för att hon ska känna sig hel

Inga kommentarer: