lördag 18 oktober 2014

Det senaste från både stora och små förlag

 
De senast recensions exemplaren kom både från stora och små förlag
och jag ser verkligen fram emot att få läsa dem.
 
 
John Ajvide Lindqvist "Himmelstrand" på Ordfront kommer att bli min första bok av honom. Någon som har läst honom och vill dela med sig av vad ni tycker om honom och hans skräckberättelse? Ska jag ha en kudde i knät medans jag läser som det var när jag såg på  
 
-"Det ser ut att bli en fin dag på Saluddens camping. Himlen är djupblå och gräset underbart grönt. Ändå är någonting helt fel. Igår var allt som vanligt; glada röster, osande grillar, mygg och vin i plastglas. Men nu är allt försvunnet. Campingen, sjön, till och med solen är borta. Det enda som finns är det oändliga gräsfältet, fyra bilar med husvagnar, åtta vuxna, två barn, en hund och en katt. Alla inser de att något ofattbart hänt under natten. Hur ska de kunna ta sig bort från denna orimliga plats? För den gamla världen finns någonstans, ett mobilsamtal går plötsligt fram och radion spelar gamla schlagrar. Snart börjar också märkliga, skrämmande figurer dyka upp. Monstruösa varelser som fötts ur de åtta vuxnas mest traumatiska upplevelser. Och så mörknar himlen. Regnet är på väg, som en befrielse. Men det är ett regn som ingen ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Det är nu den verkliga mardrömmen börjar. Himmelstrand är en häpnadsväckande originell historia om tio människor som är så tragiska, absurda och modiga som väldigt vanliga människor ofta är. Och som alla tvingas välja mellan ont och gott, mellan splittring och gemenskap. John Ajvide Lindqvist är tillbaka med en berättelse som tar skräckromanen till en plats där den aldrig varit förr."
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Lars Petterson "Slaktmånad" också på Ordfront förlag är en ny bekantskap som jag ser fram emot att få läsa, för det ska bli spännande att få ta del av hur en filmare och TV-producent klarar av att skriva böcker i stället för filmmanus. Har ni läst honom också?
 
-"I oktober 2013 hittas en man i en bil på en avlägsen fjällväg utanför Kautokeino i Nordnorge, skjuten med ett prickskyttegevär. Det är Torben Nyhlén, statssekreterare i svenska näringsdepartementet. Omständigheterna gör att det klassas som terrordåd och säkerhetspolisen i både Oslo och Stockholm kopplas in. Samtidigt har kampen hårdnat om rätten till marken i Sápmi, samernas traditionella renbetesland. Till följd av ökad internationell efterfrågan har utvinning av dyrbara metaller blivit allt mer lönsamt. Det svenska Polar Gold AB vill öppna en nerlagd gruva väster om Kautokeino. Men kommunstyrelsen röstar emot. Alla är dock inte motståndare till ny industri i trakten: fler arbetstillfällen och lönsamma bidrag lockar och Sametinget tonar ner risken för förgiftat vatten och förstörd natur. Åklagare Anna Magnusson är numera aktiv renägare på deltid. Hennes familj dras snart in i konflikten eftersom det är på deras traditionella parnings- och kalvningsområde som gruvan ligger. När så ännu ett mord inträffar blir stämningen än mer spänd i det lilla slutna samhället långt norr om polcirkeln."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Erövraren" av Buthler & Öhrlund på Lind förlag är en bok som jag blev överlycklig över att få läsa. För det var inte tänkt att det skulle komma några fler böcker om den vedervärdige seriemördaren och psykopaten Christopher Silfverbielke men döm om allas förvåning när den ändå dök upp, uppföljaren som vi alla fantaster ändå förstod skulle komma för när man läste den s.k. sista boken kunde man läsa mellan raderna att de lämnade öppet för en fortsättning. HÄR kan du läsa mina tidigare inlägg om Silfverbielke och den signerade boken "Återvändaren" som jag vann.
 
-"Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrämmande medel lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.Nu är han tillbaka med nya djävulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och säger: ”Tack – och förlåt!” En ny mardröm kan börja. Snygg, charmfull, rik och belevad men samtidigt fullständigt hänsynslös, känslokall, sexfixerad och brutal. Med Christopher Silfverbielke har Buthler och Öhrlund skapat en unik karaktär som inte lämnar någon oberörd. Dan Buthler och Dag Öhrlund romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter."
-------------------------------------------------------------------------------------------

 
Ibland får man sådan här mail med erbjudanden om rec, ex.i från små förlag som Bookworms när de erbjöd mig att rec. Thomas Greens bok "Ängel på vift". Jag har ingen möjlighet att läsa e-böcker så jag fick passande nog min i pocketformats.

Hej. Vi på Bookworms vill uppmärksamma er på vår allra första utgivning och hoppas ni önskar ett recensionsexemplar av oss. Ängel på drift av Thomas Green På den idylliska ön Vinalhaven utanför USA:s östkust spolas en man upp på land utan minne och identitet. Hans närvaro i det lilla samhället utlöser en rad oförklarliga händelser som flätar samman åtskilliga människoöden. Främlingen binder samman två vitt skilda världar och är omedveten om att han påverkar alla att fatta livsavgörande beslut de annars inte skulle ha gjort. Deras liv kommer aldrig mer att bli det samma när fullkomligt absurda möten avlöser varandra. Ängel på drift är en roman om vänskap, sorg och saknad, men även om kärlek och längtan, brustna drömmar och mod att förändra sitt liv. Bookworms utgivningar kommer att inriktas till pocketformat och även e-bokformat. Våra recensionsexemplar är i e-bokformat, men i undantagsfall skickar vi i pocketformat... ...för varje såld bok skänker vi två kronor till organisationer som arbetar för ungdomars bästa. Om ni önskar ett recensionsexemplar så är det bara till att mejla press@bookworms.se eller helt enkelt svara på detta utskick så skickar vi e-boken till er omgående. Önskar ni pocketformat uppge gärna varför då vi endast i undantagsfall
skickar pocket. Med vänlig hälsning, Sara Nihlén

____________________________
 
 Från Ordfront har jag även fått Chris Forsnes självbiografi om journalisten Christina Lilliestierna är en sådan bok man blir så nyfiken på att få läsa för Dag Hammarskjöld har man hört talas om hela uppväxten men vad som verkligen hände där i Afrika i början av 1960-talet är något jag inte riktigt har koll på. Någon annan som tycker som jag att det är spännande att läsa historier i från verkliga livet? Då är nog "Jag är skapad för stormen och striden och regnet" något för dig också.
 
-"När Dag Hammarskjöld landar i den oroliga Katangaprovinsen i nuvarande Kongo-Kinshasa i augusti 1960, står en svensk kvinna och väntar. Det är Christina Lilliestierna, stjärnreporter på Vecko-Journalen. Totalt orädd har hon hyrt ett eget sportflygplan för att finnas på plats i djungeln när FN:s generalsekreterare anländer. Utan att tveka kastar hon sig till synes handlöst ut i äventyr, ett stort risktagande framför allt i Algeriet under det intensiva inbördeskriget. Varför är hon inte lika känd som Bang, snarast helt okänd? Trots uppdrag för många tidningar och hyllningar av legendarer som Herbert Tingsten och Olof Lagercrantz? När en fransk politiker i åttiotalets Paris drar sig till minnes denna reporter blir Chris Forsne, själv utrikeskorrespondent, nyfiken. Utifrån intervjuer med Lilliestiernas vänner och anhöriga samt hennes brevromaner och dagböcker börjar Forsne lägga ett pussel för att förstå vem Christina Lilliestierna var. Jag är skapad för stormen och striden och regnet beskriver ett fascinerande kvinnoöde. Christina Lilliestierna rör sig mellan världens konflikthärdar och krig, samtidigt som hennes privatliv balanserar på katastrofens rand. Hon kämpar mot sin förbittrade överklassmor, förlorar vårdnaden om två barn, träffar omöjliga män och är samtidigt en av tidens största korrespondenter, och så småningom författare". .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          -----------------------------------------------------------
"Löftet" av Mari Åhberg är fortsättningen på hennes debutroman "Och kvar stod en röd resväska" den är utgiven på det lilla förlaget Lava. Om du vill läsa vad jag tycker om hennes bok och vad jag ger för betyg, då kan du läsa mitt tidigare inlägg HÄR.
 
-"Att ta värvning mitt under brinnande krig blir en utväg för sågverksarbetarsonen Göran att komma bort från den slitsamma uppväxten som utauktionerad arbetskraft. Göran anmäler sig som frivillig under Finska vinterkriget och blir spanare bakom fiendens linjer under långa och hårda år. Löftet är den fristående andra delen i en trilogi som inleddes med Och kvar stod en röd resväska".
 ---------------------------------------------------------------------------- 
 2 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Jag ÄLSKAR John Ajvide Lindqvist. Har läst ALLT tror jag, utom den senaste. Har fingrat på den i butiken då... men är egentligen lite för snål för att köpa inbundna böcker. Hans språk och den världen han tar en till... I love! :)

Ylva sa...

Jag gillar Ajvide och ska kanske gå och lyssna på honom och hans fru när de kommer till min stad Ljungby på söndag. Är annars inte förtjust i skräck, men han skriver på ett annorlunda sätt.