fredag 3 oktober 2014

Skräckdeckare av Mary Willis Warker

...för den värsta skräcken är väl att få sitt barn kidnappat? Nu har Malin S recenserat en till hexpocket i bokklubben "Pockethexorna på utflykt". Den här gången har hon läst Mary Willis Walkers bok "Under skalbaggens bo". Är det fler som har läst den? Om inte har du möjlighet att få göra det om du är i närheten av tvättstugan i Märsta så får du bli nästa som tar med dig boken hem och läser den och blir en Pockethexa du också!
 
-"Tänk dig paniken att hamna instängd långt under marken i en ombyggd buss, där lampor fungerar ibland (med ett blinkande sken) och där enda utsikten är maskar, skalbaggar och andra kryp som krälar i jorden precis utanför. Där du en gång per dag blir utfodrad med lite flingor och mjölk, varje dag får utstå en predikan om jordens undergång och den enda informationen du får är att allt kommer att vara över om 50 dagar.
Tänk dig att dela den vardagen med elva stycken 6-12års gamla skolbarn och som enda vuxen försöka hålla en naturlig daglig "normal" ritual. Den situationen blir allvar för busschauffören Walter Demming när hans skolbuss en dag blir kidnappade av hjordjisreeliterna, en religiös fanatisk sekt, i Mary Willis Walker's spännande deckare "Under skalbaggens bo".


Polisens förhandlare kommer ingen vart med sektledaren och profeten Samuel Mordokai. Hans bestämda åsikt är att världens SKA gå under om 50 dagar och varför då riskera hans "vita lamm" som han, enligt egen åsago, sköter om och behandlar väl (allt enligt Guds vilja).
Kriminalreporten Molly Cates, tillika ex till kriminalpolisen Grady Traynor, har tidigare skrivit en artikel om "Sekter i Texas" i tidningen Lone Star Monthly där hon är anställd och störst inriktning var det om just hjordrisreeliterna och dess ledare. Polisen vänder sig till henne samtidigt som hennes egen journalistiska ådra brinner för att hjälpa barnen och busschauffören ur deras paniska skräcksituation.
Medan polisen kämpar mot tiden, kämpar Walter Demming med att hålla skolbarnen vid liv och gott humör.


Boken är extremt spännande och författaren lyckas få fram huvudpersonernas skräck, hopp och förtvivlan på ett starkt sätt. Tyvärr känns det ibland segt, speciellt i början av boken, men väntan i kidnappningsärenden och oklara utredningsbesked tar väl sin tid även i verkligheten. Slutdelen av boken är dock väldigt effektiv och spänningsfylld och summa summarum blir betyget mellan 3 och 4 Hi! Boken ligger nu i vår fina tvättstuga och jag hoppas någon läsgalning tar den till sig." Leende ansikte med leende ögon
Vill du vara med i min bokklubb och få en hemlig hexpocket av mig att recensera? Skriv då till pockethexan@live.se och skicka din adress. Du kan även höra av dig om du vill läsa den här boken för då kan Malin se om den ligger kvar och kan skicka den till dig i stället. Välkommen!

Inga kommentarer: