torsdag 4 december 2014

Recension av Anne Holts bok Demonens död

Den som recenserar den är Marie med bloggen Bokmalen. Hon är en av den Pockethexor som har skrivit till mig på pockethexan@live.se för att få vara med i min bokring "Pockethexorna på utflykt". När man gör det får man hem en hemlig pocket som ska läsas, recenseras, skickas till mig och sedan lämna vidare till en ny läsare.
 
Vill du få hem en hemlig "hexpocket" till dig? Skriv då till mig så hör jag av mig!
 
Men nu till Maries recension. Vad tycker du om Anne Holt och hennes böcker håller du med eller blir det ett Hu! för dig?
 
 
-"Hej!
Här kommer äntligen min recension! :-)


Demonens död av Anne Holt
 
Jag har läst och lyssnat på några av Anne Holts romaner förut. Jag tycker om böckerna eftersom man ofta kastas rakt in i handlingen och man är fast direkt.
Den här boken handlar om en 12-årig pojke, Olav, som tvingas bo på barnhem eftersom hans ensamstående mamma inte klarar av att ta hand om och uppfostra honom.
Man får ganska direkt uppfattningen att Olav tillhör de där ”jobbiga” barnen som man stöter på i skolan då och då. De ska ha sin vilja fram i alla lägen utan att tänka på att det finns 23 viljor till i samma rum.
 
I boken finns vissa kursiverade stycken där mamman berättar om pojken, från födseln och framåt. Hon känner redan från början att pojken är annorlunda, trots att det är hennes första barn. Hon försöker påpeka detta för BVC men får inget gehör alls.
Vidare i boken får man följa utredningen med Hanne Wilhelmsen i spetsen. Hon utreder dödsfallet på föreståndaren på det barnhem där Olav bor.
En spännande bok där man följer utredningen men också personliga relationer.

Boken får av mig ett HI!
 
Jag läser alltid och platserna varierar, men när jag tog bilden var jag i köket och läste.
Boken kommer att lämnas vidare, troligen till min brevvän i Katrineholm.
Ha en fin vinter alla bokälskare :-)
 
Mvh Marie"

 
 

 

Inga kommentarer: