tisdag 28 april 2015

Så tuktas en svinpäls av Pia Davidsson

Nu har jag läst ut Pia Davidssons debutbok "Så tuktas en svinpäls" och nu är det bara att sätta tänderna i hennes andra bok "I likets vänkrets". Båda böckerna ges ut på Hoi förlag och det var på deras bokevent i höstas som jag hade den stora äran att både få träffa Pia plus att jag fick mina böcker signerade.

Pia är damen i mitten och det var verkligen en helt underbar kväll med mycket skratt och underhållning från alla författarna. HÄR kan du läsa mer om vad vi gjorde den kvällen.


"En spänningsroman med inslag av relationer, skröna och må bra.
Handlingen utspelar sig under tolv dagar i juni och i centrum står tre kvinnor: Erika, Veera och Miriam. Erika är den yngsta och hon är vårdbiträde, Miriam arbetar som inköpare av underkläder och Veera, äldst i gänget, är köttmästare.
En kväll delar kvinnorna sina bekymmer över några väl tilltagna groggar. Påföljande dag beslutar de sig för att hjälpas åt med att lösa varandras livsproblem. Med målinriktning och fantasi har de snart tre projekt klara. Erika behöver hjälp med att övertyga sig själv och sin partner om att han ska betala tillbaka hennes pengar, Veera är i behov av en slagkraftig plan för att få sin man att antingen sluta supa, eller supa ihjäl sig snabbt och med så få ekonomiska konsekvenser som möjligt.
Det mest riskabla projektet blir att eliminera Miriams sambo Max vilja att misshandla.
Vägen ut ur de hopplösa situationerna kantas av komplikationer, men den är också upplyftande. För det finns alltid en väg ut, även om den kanske inte ser ut som man från början trodde."
"Så tuktas en svinpäls" är både en bok om tre kvinnors liv som med varsin grogg i handen möts upp i en kolonistugan och börjar smida planer för hur de ska kunna hjälpa varandra med att få ordning på svinpälsarna till män eller som i Miriams fall få hjälp med att skiljas och få tillbaks pengarna han är skyldig henne. Plus att det här är en bok som också får en att skratta. För det här är tre handfasta kvinnor som nu bor tillsammans i en kolonistuga och lagar LCHF-mat samtidigt som de håller utkik efter svinpälsar att omvända till riktiga gosedjur!

"Så tuktas en svinpäls" av Pia Davidsson får ett litet "Hi!" för charmen de tre väninnorna utstrålar.

2 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Ja den var riktigt bra, håller på med I likets vänkrets som håller till där jag brukar vara på sommaren.
Mia

Polargrevinnan sa...

Trevligt att läsa om författare som jag inte vet något om.
Jag är nu klar med mina starroperationer och har nya glasögon.
Vilket innebär att jag kan läsa pocketböcker igen.
Du har kanske någon på lut när vi träffas.
Kram