tisdag 28 juli 2015

Mörk ängel o Blod & stjärnstoft


Nu har jag även fått två sommarpocketar i från genren "Unga vuxna". 
Det är Lanini Taylors populära böcker om Önskemånglarens dotter "Mörk ängel"  och "Blod & stjärnstoft" i från Bazar förlag. Nu har jag en svärdotter som älskar fantasyböcker och hon vill gärna läsa och recensera Laini Taylors böcker. Har du läst böckerna och i så fall rekommenderar du mig att läsa dem också?

Mörk ängel

-"Över hela världen syns plötsligt inbrända handavtryck på dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar.

I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld.

Möt Karou. Hon fyller sina skissböcker med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska "ärenden". Hon talar många olika språk - och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret.

När en av de främmande - den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare - spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistoria som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karou att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?"



Blod & stjärnstoft

-"Det var en gång en ängel och en demon som förälskade sig i varandra. De började drömma om en värld utan blod och krig. Det här är inte en sådan värld. 

Laini Taylor är tillbaka med den andlöst spännande fortsättningen på Mörk ängel, första boken i trilogin om Karou.

Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit de svar hon sökt. Nu vet hon vem hon är, och vad hon är. Men med den kunskapen framkommer också en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han svek henne och det måste en hel värld betala för. 

I den andlöst spännande fortsättningen på Mörk ängel måste Karou bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämna sitt folk. Fylld av skönhet och omöjlig kärlek, hemligheter och svåra val för Blod och stjärnstoft berättelsen om Karou och Akiva vidare. De befinner sig på var sin sida i ett urgammalt krig som nu vaknar till liv igen, och Karou samlar en monsterhär i ett land bestående av blod och stjärnstoft."

1 kommentar:

Västmanländskan sa...

Jag har läst och tyckte att de var jättebra!