tisdag 17 november 2015

Sekten på dimön

Jag har läst en bok som jag kan rekommendera. Det är boken "Sekten på dimön" av Mariette Lindstein från Mörkersdottirs förlag och är den första delen av en trilogi. Boken bygger på författarens egna erfarenheter från 25 år av medlemskap i den kritiserade Scientologikyrkan. Det gör att det verkligen känns äkta när hon beskriver livet i en sekt och hur det börjar med spänning och fascination för att sen sakta byts ut mot skräck och panik över att inte kunna ta sig ut ur sekten.
Intrigen är både spännande, intressant och har ett driv i sig. Persongalleriet har många sköna personligheter fast det är en del som är riktigt skrämmande.
Baksidestext är något som jag aldrig brukar läsa men i detta fall fungerar den perfekt utan att förstöra berättelsen. Jag ger boken ett litet Hi! i betyg. (4-a)


"På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver.
När sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.
Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.
Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.
För ingen har någonsin lämnat ViaTerra."
Detta är en perfekt Julklapp, dessutom vackert verk....för vad vore livet utan skönhet!

 
Pockethexans foto.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för en fin recension.
Så glad att du gillade boken.
Stor kram. Mariette