torsdag 4 februari 2016

Årets första recensions exemplar

Vi har den stora äran att vara kattvakter åt Leo när hans husse och matte är på semester. Det var en stor glädje för honom när brevbäraren kom med det spännande paketet som han var övertygad om att det var till honom och att det skulle vara fyllt med läckerheter.


Det var det också men inte sådan som han uppskattar utan sådan läckerheter som jag tycker är perfekta. För i paketet var det årets första recensions exemplar från förlaget Lind o Co. Det innehöll böckerna "Motvind" av Buthler o Öhrlund och "Himlen är alltid högre" av Jonas Mostöm. 
"Motvind" är är deras sjunde boken och är fortsättningen på serien om psykopaten Christopher Silfverbielke och Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag. Jag har tidigare skrivit om dem HÄR

Jonas Moström är en helt ny bekantskap för mig och jag ser verkligen fram emot att få läsa första delen om överläkare Nathalie Svensson som är expert på psykopater.
Visst känns det här väl som en bra mix av böcker? Någon som har läst Moströms böcker? Vad tycker ni om dem? 


"Motvind"  av Buthler o Öhrlund.
-"Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv – Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade.
Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djävulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla …"

"Himlen är alltid högre" av Jonas Moström

-"Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala.En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare – ett fall som aldrig fick sin förklaring.

Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra?Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer."

3 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Moströms bok är riktigt bra. Alltid mysigt med lite katter i hemmet.

Marie Eggimann sa...

Klart det inte är för sent att vara med i Spänningsutmaningen, det är bara att hänga på.

Anni sa...

Jomenvisst vännen, jag följer era vedermödor och ser hur ni råkar ut för både det ena och det andra. Undrar ibland hur mycket som kan hända samma personer? En del får liksom allt och andra ingenting!

Själv hinner jag aldrig läsa böcker, skulle gärna vilja sitta ner utan att få dåligt samvete. Men på resa kan det ju bli av, när inte alla andra måsten pockar på uppmärksamhet.

Hördu, den 17 april har Eva och (hemligt!) hennes mamma bokat plats på kurs. Om du mår tillräckligt bra då vore det toppen om ni kunde komma samtidigt, eller hur? Vi får väl hoppas på det!

Kramen!