onsdag 6 april 2016

Buthler o Öhrlund Motvind


Nu har jag läst Buthler o Öhrlunds "Motvind" som är den sjunde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke och Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag. Jag har tidigare skrivit om dem HÄR. Boken 
ges ut på förlaget Lind o co

Det som är annorlunda med den här boken jämfört mot de tidigare är att Silfverbielke har börjat känna av den hårdare ekonomiska marknaden där man inte kan komma undan med vad som helst som man kunde tidigare. Precis som det är med Nordeas kunder som har brevlådeföretag på Panama. 

Även om det börjar bli lite utdraget det här med Silfverbielke och hans levene med "galanta" damer i rätt sorts klädsel kan man ändå inte låta bli att dras med i handlingen eftersom den är så spännande. Plus att de alltid kommer på nya händelser och man kan inte sluta läsa förrän man har läst ut hela boken.

"Motvind" får ett litet "Hi!" av mig i betyg =4a. 

Det här är min bok som jag läste som mars månads utmaningsbok i Mias Spänningsutmaningen.
____________________________

"Motvind"  av Buthler o Öhrlund.
-"Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv – Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade.
Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djävulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla …"


1 kommentar:

Mia Eggimann sa...

Jag har tröttnat lite på allt sexet men ändå läser man vidare.