lördag 15 oktober 2016

Nu har jag och maken varit på årets bokmässa igen, för det är något som vi bokbloggare verkligen inte vill missa. Hade planerat att stanna hela helgen, hade till och med bokat in några intervjuer bl a med Ann Rosman, som har kommit ut med sin sjätte bok "Vågspel". 

Men vi fick redan under fredagens deckarevent hos Hoi förlag meddelande om att min Svärfar tyvärr hade gått bort. Det blev ett sorgligt och tvärt slut på årets bokmässa för oss, men inget hindrar Pockehexan, det kommer självfallet komma recensioner av alla de böcker jag han köpa eller få som recensionsexemplar. Det kommer bara ta lite tid då tankarna är på annat håll. Här kommer nu den första recensionen som min Make har skrivit. Han har läst polisen Per Gustafssons bok "Huvudskott" som är hans andra bok. Självklart kommer även jag läsa denna bok. Läser självfallet allt och lite till.
"Att ha varit på bokmässan i Göteborg i år igen utan att ännu gett ett boktips vore ju skandal.
Köerna ringlade sig ett femtiotal meter fram till montern där Leif GW Persson satt och signerade sin senaste bok, inget ont om den Gode Leffe, men Oumberlige Peter köar inte för något, då letar jag andra vägar och gissa vad jag fann, jo nere i ett litet prång så hittade jag den trevliga uniformerade Polisen Per Gustafsson, som i pressen utnämnts till just Leif GW Perssons efterträdare, nu när jag läst hans andra bok Huvudskott är jag benägen att hålla med.
Per Gustafssons bok Huvudskott är igen "kopia", men har självfallet det klassiska deckarupplägget till stora delar, men helt klart har Per Gustafsson sin helt egna stil, men humorn som underton.
Nu var det ju min Kära Hustru Pockethexan som skulle recensera denna bok, men jag hann först den här gången........och som vanligt när jag hittar en bra bok och vill rekommendera andra att läsa den så skriver jag...."Köp den, låna den eller i värsta fall sno den".....det sistnämnda kanske inte är att föredra då boken är skriven av en Polis.

"Två ryska bröder driver en bilverkstad i utkanten av det lilla samhället Axvall. För att tjäna extra säljer de narkotika. Hells Angels skickar dit ett par indrivare för att ta del av kakan. De vet inte att bröderna är före detta elitsoldater i Spetsnaz. Onda krafter väcks till liv och flera kallsinniga mord äger rum. Blodiga konflikter föds och samtidigt beställs ett lönnmord inifrånTidaholmsanstalten. En golbög i Bandidos ska likvideras.
Polisen tvingas sätta hårt mot hårt i kampen mot skoningslösa kriminella. Kriminalinspektör Hans Skog dras in i en serie grova mord samtidigt som han brottas med personliga problem, en usel chef och en kraftödande omorganisation inom polisen."

3 kommentarer:

Anni sa...

Klart att det blir intressantare när en författare har insikter och erfarenheter från det han skriver om, trovärdigare och lite kittlande på ett annat sätt än när någon "bara" läst sig till fakta.
Kramar!

Anni sa...

Funderar över vilka inspelningar jag varit på där din stol skulle få plats. Inte på Så ska det låta, för där sitter alla bakom en skärm och det finns inte plats nog.

Idol däremot borde fungera, men de tar betalt.

Hellenius hörna är ingen musik, men borde ha plats.

Babel såg jag att man kan anmäla sig till till våren, det är ju som du vet om litteratur. Där kanske det finns plats, jag vet inte.

Kram <3

vaiybora sa...

Wow !!! absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information.

ดูหนัง