måndag 7 november 2016

Recension av M L Stedmans bok Fyren mellan haven

Nu har Pockethexan Inger recenserat M L Stedman pocket "Fyren mellan haven" från Massolit förlag. Det är så härligt när man ger någon en bok som man vill att de ska läsa och recensera. När jag sedan frågar hur det går med boken får jag till svar att det är en underbar bok som hon bara ääälskar och den går knappt går att lägga ifrån sig för den är så bra. Då känns det extra bra med att vara en Pockethexa som delar med sig av sina böcker till andra att njuta av.
Här nedanför kan du läsa hennes egna ord om boken och självklart fick den ett stort "HI!" i betyg (=5). 

Vill du också få hem en pocket att recensera? Skriv till pockethexan@live.se så skickar jag hem en pocket till dig!


-"Hej Pockethexan!
Det var ett tag sedan jag fick boken ”Fyren mellan haven” skriven av M.L. Stedman. Boken har varit min kvällslitteratur. Det var svårt att lägga ifrån sig boken, som var spännande och väckte många tankar, om var gränsen går mellan rätt och fel. ”Efter fyra uppslitande år på västfronten tar Tom Sherbourne anställning
som fyrvaktare på Janus Rock, en ensligt belägen ö utanför Australiens kust, med sin unga hustru Isabel som enda sällskap.
En natt spolas en båt upp på stranden. I den vinddrivna farkosten finner fyrvaktarparet en död man, men också ett spädbarn som är vid liv. Tom vill underrätta myndigheterna. Isabel, som genomlidit tre missfall, ser barnet, som svar på alla hennes böner.
Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla flickebarnet.
Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror.” 
Jag kan bara säga att - M.L. Stedmans hyllade roman är gripande och där gränsen mellan rätt och fel inte längre är uppenbar – läs den för boken har allt, som jag tycker att, en roman ska ha."

Adlibris

2 kommentarer:

Carpe Diem. sa...

Den låter spännande! Lägger i önska högen. det kommer ju en jul! Kram Kerstin

Anni sa...

Fick den som e-bok genom dagens Nyheter för något år sedan och har inte samma uppfattning som din recensent. Men smaken är ju olika. Klart att jag ska se filmen när den kommer och se vad jag tycker om den.