måndag 5 februari 2018

Recension av Om sanningen ska fram

Nu har jag läst klart denna juliga bok som man verkligen bör läsa före jul eftersom handlingen utspelar sig i december. Boken jag har läst är "Om sanningen ska fram" av Elin Eldestrands från Hois förlag. Det här är en feelgoodbok med tvist så att den blir lite mer spännande. Det här är en lättläst bok med korta kapitel där man växelvis får följa de två huvudrollsinnehavarna.

Boken handlar om de två arbetskamraterna Estrid och Olivia. De har båda två flyttat till Stockholm för att få en nystart i sina liv. Estrid lämnar en pojkvän som har fått barn med en annan tjej medans Olivia har funnit sin stora kärlek i huvudstaden via internet. En snöig dag möts de båda tjejerna och direkt känner de en varm vänskap för varandra. När sen de upptäcker att de arbetar på samma ställe är lyckan total. Fast hur är det nu med Olivias stora kärlek, det verkar som det inte riktigt stämmer där. När sen Estrid är så förtegen om sin nya kärlek hon mötte ute en kväll och hon till sin egen stora förvåning bjöd hem till sin nya lägenhet.

Fastän det här är en mysig och trevlig bok så känns det inte som en "hel" bok det känns som slutet bara är dit slängt och inte så genomtänkt. Jag vill ha lite mer av en bok för att det ska kännas som en komplett bok som jag vill ge ett stort "HI!". Den här får ett "Hm!?" (=3-a) för julstämning och tvisten som gör den lite spännande.                                                  
Bokus
           

Inga kommentarer: