måndag 22 juni 2020

Recension: Hon som måste döRecension:
Hon som måste dö
av 
David Lagercrantz
Norstedts förlag

Bättre sent än aldrig. Nu kommer recensionen av den sista boken i Millenniumserien, Hon som måste dö av David Lagercrantz. Som ni säkert vet skrevs de tre första böckerna i serien av Stieg Larsson för att sedan tas över David för att avsluta den. Eller blir den verkligen det? Eller blir det så som Lisbet Salander skrev i sitt sista SMS i slutet av epilogen."Slut? Det är dags att börja om".

Tyvärr är det här den sämre av de tre böcker han har skrivit i serien. Huvudstoryn är att Lisbet Salander ska hämnas på sin syster och försöker mörda henne samtidigt som hon vill förstöra för den ryska maffians framfart. Samtidigt vill hennes syster döda henne och det blir en katt-och råttalek mellan de två systrarna. 

Mikael Blomqvist försöker få ordning på sitt kärleksliv och komma igång med sitt skrivande i Millennium, tidningen där han arbetar. Fast han blir som vanligt indragen i andra uppdrag som han hellre vill lösa och den här gången är det en död tiggare som hittas i Mariaparken på Söder i Stockholm, med Mikaels telefonnummer i fickan.

Sedan är det mängder med politiskavindlingar som är svåra att hänga med i. Inte för att de är komplicerade utan för att de blir tråkiga. Enda fördelen är att slutet känns logiskt, mer vill jag inte säga om du inte har läst boken.
Hon som måste dö får en trea av mig, en svag en och det är bara för att jag tycker om de övriga böckerna i serien. Tack för recensionsexemplaren Norstedts. 

Inga kommentarer: