torsdag 19 december 2019

LUCKA 19


LUCKA 19

Vår fängslande trädkoja med 117 våningar
av
Andy Griffiths
från
Alfabeta Bokförlag

Vår fängslande koja med 117 våningar är nionde delen som handlar om de tre kompisarna Andy, Terry och Jill som skriver berättelser som inte får åka fast av berättelsepolisen. I den här boken är det Terry som vill skriva berättelserna i stället för Andy (som den Andy som skriver den i verkligheten). Den här boken är också som ett seriealbum med mängder av bilder till texten. Det som jag tycker är lite speciellt är att boken riktar sig till barn i åldrarna 9-12 år men jag tycker faktiskt att skämten kan vara lite för svåra för barn i den åldern. Är det ens några barn som idag som vet vad en tamburmajor är, känner till Picasso eller surrealismen och kubism som Terry skriver om. Men det är sådan saker jag tycker är både spännande och roliga samt att det är en bok med skämt jag förstår.
 De här böckerna om trädkojan har verkligen en internationell karriär för den har nämligen sålts i 5 miljoner exemplar och getts ut i 40 länder. Författaren Andy har gett ut totalt 25 böcker och fått ett femtiotal priser. 

Jag håller med domarna till de här priserna jag tycker också att det är bra böcker och jag vill ge boken en fängslande 4-a.




Inga kommentarer: