torsdag 5 december 2019

Lucka 5


LUCKA 5

Brutna ben och brustet hjärta - en alldeles omöjlig jul
Av
Maria Ernestam
Från

De bästa böckerna före jul är de som är omöjliga att läsa efter jul, julromanerna så klart. Den här boken blev utsedd till årets julbok 2018 och jag kan förstå varför. För det första är det en svensk författare något som är ganska ovanligt när den här genren är mer vanlig utomlands. 
Den här boken utsparkar sig i en liten by på västkusten med lärarinnan Lisbeth som huvudroll. Hon riskerar att förlora sitt jobb som idrottslärare för skolan vill ändra sitt tema till en skidskola och anställa en manlig alpin mästare. Då kommer Lisbeth på att hon har tillhört det svenska skidlandslaget, men blir väldigt osäker hur hon ska kunna förklara sig när alla idrottslärare ska åka till alperna för att delta i en skidutbildning. Det löser hon på ett finurligt sätt hon lyckas få sitt friska ben att bli gipsat så nu kan hon åka på skidutbildning utan att behöva visa att hon har ljugit om att hon har tillhört skidlandslaget.
Nu är det här bara början på alla bekymmer hon får inför julen. Ja jag har också blivit förtjust i 2018 års julbok för den är både rolig och julig precis så man vill ha dem! Så jag ger Brutna ben och brustet hjärta... en inslagen 4-a i julklapp till er.


Inga kommentarer: