måndag 28 september 2009

__~ Gäst recensent hos Hexorna ~__

Jag har bett er mina vänner, att recensera era pocketar och berättat om bra eller dåliga läs upplevelser. Alltså ge "Hi" eller "Hu" till det ni har läst, så att ni också kan kalla er "Pockethexa". Nu är det "livsnjutaren" Marie/Tekla Maräng som har delat med sig av vad hon tycker om Yasmin Crowthers debutroman "Saffransköket". Om du klickar på nallen så kommer du till hennes blogg. Håll till godo och så väntar vi på din recension så att det kan bli fler "Pockethexor"!/Hexan själv


Yasmin Crowthers debutroman Saffransköket.
Yasmin är född -70 och uppvuxen i London med en iransk mor och en engelsk far.

Bokens handling utspelar sig dels i London och dels i Mashhad i Irans bergiga gränstrakter mot Afghanistan.
Maryam (mamman) har aldrig släppt in sin *nya* familj dvs dottern Sara och sin make i sin livs historia utan har distanserat sig ifrån sin egen uppväxt men ändock alltid drömt om den. En olycka hemma i London får till följd att Maryam reser hem. Hem till sin hemby där hon inte har varit sedan tonåren.

Hemma i London försöker Sara att få ihop bitarna av sin mammas liv genom foton och poesi.
En vacker men sorglig berättelse om hemkomst, sorg och överlevnad.
Jag känner mig berörd och lite tveäggad till denna bok. Däremot så råder det ingen tvekan om att författaren verkligen vet vad hon skriver om. En stark debutroman.

Kram Marie:)
Ett stort "Hi" till "Saffransköket" av Yasmin Crowther från Marie/TeklaMaräng Pockethexornas första gäst recensent, vill du bli nästa? Skriv då din recension här på bloggen eller direkt till pockethexan@live.se för då kan du även skicka med bilder, vore jätte kul!
Kramis!!!

2 kommentarer:

Anni sa...

Överlevde dottern?

Anne-Lie sa...

Saffransköket är mycket bra! Å Anni det fattar du väl att man inte kan berätta!!!
;-))