torsdag 19 augusti 2010

Pockethexan på sitt första releaseparty!

Nu var det gjort, jag har minglat med Linda Skugge! Det ett stort steg i mitt bokbloggande för det var mitt första bokreleasemingelparty och nu har jag ställt en fråga till en riktig författare (ja det gjorde jag ju i och för sig också i vintras när jag var på Camilla Läckbergs boksignering, fast det gills inte riktigt, el.?).Det var i slutet på maj som jag fick ett mail ifrån Linda Skugge med en förfrågan om jag ville vara med att först få hem en ej utgiven bok att läsa och sen vara med på ett releaseparty för boken när det är dags för utgivning. Och jag som nyss hade kommit hem från mina veckor på sjukhus och avgiftning var inte alls sen på att haka på, för jag behövde verkligen något annat att tänka på.
Författarinnan Kristina Ohlssons andra bok "Tusenskönor" var det kvällen handlade om och nu skulle vi få tillfälle att ställa frågor till henne om boken och hennes liv som SÄPO-agent, ja, ja anställd på SÄPO och utlånad till UD och då utskickad till Bagdad som hemli... nehe som tjänsteman på UDs kontor i Bagdad. Men har man nu läst hennes deckare med de bestialiska modern på det frireligiösa äldre paret och utnyttjade stackars utsatta illegala flyktingar som bankrånare för att sen bli avrättade, så har man faktiskt en viss syn på hur en sådan författare borde vara. Och det stämde inte alls när man fick se den glada, lite försynta och trevlig 30-åriga småländskan som berättade att hon hade köpt en rosa Kitchen Aid för att baka sina muffins i?! Fast sen tröstade hon oss med att berätta att hon just har skrivit klart sin tredje deckare medans hon var ute på sitt uppdrag för UD i Irak, men nu får vi vänta minst ett helt år innan vi får läsa den. Det var Jessica Björkäng på bloggen "Bokhora" som kom med de uttömmande frågorna så att vi fick höra allt det här om "muffinsbakerskan", bra jobb!
Det var en helkväll på Medelhavsmuseet med mat och vin ifrån den välkände kocken Umur Telmen som grundade restaurangen "Halv grek plus turk".Trevligt sällskap i form av olika bokbloggare en del "gamla bekanta" (har varit inne på deras bloggar) men de flesta helt nya bekantskaper för mig.
Men när jag kikar runt på alla bloggar och deras bilder från eventet så kan jag inte se mig själv? Fast det finns ett undantag och det är Linda Skugges egna bilder, se själv, det är mitt ben där i vänsterhörnet när jag ligger i min solstol! Tur då att kära maken tog en bild på mig innan han begav sig efter han hade lämnat mig o min kära solstol så att ni kan se att jag VAR där!


...självklart fick vi en goodiebag också och jag fick alla kändisarnas autografer i min bok.


Men gladast blev jag nog för "Skärgårdsdoktorn" Ebba-s autograf för det var min favoserie då när det begav sig och hon ÄR en glad och trevlig person som gav mig min goodie när jag höll på att glömma den.

Fast det roligast var det nog att vi var i Medelhavsmuseets lokaler på Fredsgatan och det var min första arbetsplats när jag som 20-årig nyexaminerad gymnasieingenjör och var arbetsledare för 250 byggubbar på 1980-talet och det är vad mina böcker kommer att handla om!

Tack för en helt fantastisk upplevelse och en lättsam sådan (pga. vinet?!), tack för alla trevliga bekantskaper, tack alla nya och gamla bloggvänner och tack Kristina Ohlsson för att du har skrivit en till deckare som vi "bara" behöver vänta ett år på för att få läsa, men vi gör gärna om det här då!
Kramis från Pockethexan själv som jag ju så klart heter och inte som det stod på placeringskortet!!!
<;D

3 kommentarer:

Elin Damberg sa...

Hallå IGEN kära Hexis. Se vad katten har släpat in. Jag är tillbaka efter en nätt paus på fem månader.

Jag ser att du har kommit upp dig i smöret, värsta minglerskan minsann. Bra! Jag hoppas verkligen att du tog för dig av mat och dryck. Jag är så vanvettigt vulgär, så jag tror att det är det som är själva poängen med dylika aktiviteter. Har jag missat nåt??

Hörru du. Vad handlar nedan om?

"Min Fru som har bloggen Pockethexerna har kanske lust att ta över "bollen" ifrån detta inlägg och berätta när hon var inköpare på ett större "bygge" och vad som hände en säljare där när han skulle lämna lite Pinupkalendrar..."

Well? Dödade du honom?

Massor av kramar från Elin som nyss hette Rana.

Anni sa...

Oj vilket partajande! SÅ kul!

Och så blir jag ju grymt nyfiken på det Elin skriver om här ovan... hmmm...

kramen ♥

Anna Wallin sa...

Roligt att du fått komma med och träffa intressanta och trevliga människor... Hoppas det var givande och att du fick massor av ny energi.

Ha det gott
Kram Anna W