tisdag 10 augusti 2010

Svensk sjukvård i deckarformat


Ni som har följt min blogg ett tag känner nog till att jag låg några veckor på Sabbatsbergs sjukhus här i våras och då tänkte jag göra reklam för min bokring "Pockethexorna på utflykt" och samtidigt sprida lite läsglädje. Främst tänkte jag nog på mina medpatienter att de skulle vilja ha lite läsning nu när de hade lite tid över....<;D

Men de som var först framme och plockade i högen av sjukhusmiljö pocketar var personalen och den här boken "Blocket" gick till en sjuksysterelev som jag fick bra kontakt med och hon höll på att läsa klart alla böckerna i "True blood"-serien av Charlaine Harris men sen skulle hon läsa den.


Hexpocketen det rörde sig om är Karin Wahlbergs "Blocket" och det är den femte boken i serien som handlar om kriminalkommissarie Claes Claesson och hans fru, överläkare Veronika Lundborg. Här får ni nu höra vad som hände med hexpocketen och den blivande Pockethexan (för man blir nämligen själv en sådan när man har läst en "hexpocket").

Hej!
Fick boken av min dotter som i sin tur fick den av en patient där hon gjort praktiktjänst under sin sjuksköterskeutbildning.

Jättejobbig i början för det var så mycket namn och hoppande i tiden. En sån här bok är inte bra att läsa om man läser på kvällen i sängen en halv sida i taget och sen somnar. Längre fram i boken har jag läst lite mer sammanhållande och den är riktigt spännande och bra. Säkert kul för personer som bor i Lund med omnejd, som kan känna igen sig. Betyg 3 på en femgradig skala! ("Hm?!" på en Pockethexaskala!)

Nu far den vidare till min styvdotter!
MVH
a-c
För er som är intresserade av att få veta mer om författarinnan Karin Wahlberg klicka då på bilden av henne när hon står framför "Blocket" eller Lunds sjukhus som det egentligen heter och där handlingen i boken utspelar sig.

Kramis! <;D

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du sprider glädje omkring dig, vännen. Oavsett om det är som pockethexa eller människa. :) kramar

Anna Wallin sa...

Trevlig läsning! alltid lika roligt att hälsa på din sida :)
Och tack för ditt fina inlägg hos mig!
Hoppas allt är bra med dig och din familj
Kramar Anna

Elle sa...

Där kanske jag hade känt igen mig - i boken. Inte som patient, men för att jag bodde nära Lund och dessutom besökte gymnasiet där.:)

Ha en fortsatt skön vecka!
Kram Elle

Vero sa...

Åh, jag har läst så många bra böcker i sommar... Och det känns som om jag har många fler kvar att läsa. ÄR inne i en läsarperiod nu när jag varje ledig minut sitter med boken under näsan. Idag skall jag börja på en ny. :o)

Jo du, Sims 3 är roligt. Jag har inte ens haft tid att sätta min Sim i arbete (kan fusket för att få pengar ändå) eftersom ajg har så fullt upp med att mingla, gå kurser och fixa med annat. Haha... Några barn har jag inte skaffat mig ännu heller. Min Sim har ihop det just nu med en annan tjej, så ska det bli barn där så kan man visst adoptera, berätta dotra. Haha... Men nu är dotra hemma igen och det lär nog inte bli så mycket spelande för min del skulle jag tro.

Önskar dig en fin dag!

Anni sa...

tittar in med en kram ♥

Crea Diem sa...

Ett litet hej från mej till dej! Kram från Hyllinge Hexan