onsdag 20 oktober 2010

Pockethexan på världspremiär!

Det var åter igen tack vare Skugge & Co som jag i tisdags fick möjligheten att gå på ett event och inte vilket event som helst, utan en världspremiär! Det är den tidigare dansaren Alexander Ekman som nu har satt upp sin första fullängds dansuppsättning och det är hans egen skapelse, "Ekman’s triptych a Study of Entertainment" som nu Cullbergbaletten framför på Dansenshus.Efter vi tryckt i oss av de godsaker de dukat fram till oss så kunde vi mingla runt och hälsa på andra bloggare som "Boktokig"-a Eva, Anna o Thomas från "Annanas"-bloggen och min danskunniga väninna Jennifer. Sen var det ju alla kändisarna som vi måste "terrorisera" med att göra små mini-intervjuer som;

-"Åh, jag bara älskar alla dina låtar!" till Marie Serneholt.

Eller hon som hoppade på Alexandra Pascalidou: -"Dina böcker e så bra, jag bara måste få ta en bild?"

....hm, undra vem det var som sa det...?! <;-)

Men vi pratade en del efter kortet och KRAMEN! för Alexandra är verkligen en trevlig och social kvinna. Hon frågade varför jag hade kryckor och jag fick berätta om mina problem och att det kommer från min senaste graviditet (17 år sen!) och sen berättade hon att hon verkligen är glad för sin senaste bok och den är hon verkligen nöjd med och kan rekommendera den!


Det är en kokbok och heter; "Min stora feta grekiska kokbok".

Tyvärr var den inte med i kvällens feta Goodiebag, men det var två andra böcker som jag får recensera senare, fast de verkar onekligen spännande med Kathryn Stocketts "Niceville" och PomPom Parlours novellsamling "Synder".


Visst låter det som en härlig blandning men hur de passar ihop med Alexander Ekmans dansföreställning där temat är underhållning vet jag inte, fast synder kanske kan räknas som underhållning...?


För som tur var frågade jag min väninnan Jennifer om hon ville följa med och hjälpa mig med stolen för det som är "pricken över i" är att hon är både danspedagog och engelsktalande (för hela föreställningen är på engelska!) så jag hade min egen expertkomentator med mig!

Jag har inte varit på några dansföreställningar tidigare förutom barnens och de man ser på TV och jag måste säga att det här är något som alla måste se för som han säger i sin intervju är; "vad är underhållning?" och det är den fråg
an som man får till sig i hela kroppen när man är där och tittar.

Så till alla som vill uppleva något speciellt säger jag gå och se Alexander Ekmans Triptych på Dansenshus!

Det var väldigt många fotografer på eventet men den här var nog den sötaste!
Tyvärr kommer jag inte ihåg hennes namn men hon fotade för Skugge & Co så det kanske är hennes bilder vi ser här och på alla övriga bloggar som har lånat bilderna som t.ex hos Finest.se?

7 kommentarer:

Anna sa...

Hej! Va kul att du hörde av dig. Jag försökte hitta dig efter eventet men hade typiskt nog glömt ditt bloggnamn. Det gick inte så bra att bara söka på "pocket" och "blogg" :P

Kul att du har Devote-blogg också! Jag jobbar på Devote.

Boktokig sa...

Tack för senast!

Min glädjedans är förskräcklig... men glad! ;)

Maria sa...

Så spännande!!
Du är en kändis:)

Eftersom din blogg är en av de bloggar jag följer vill jag bara meddela att
nu är det nytt liv i Sverige och en ny blogg.
Välkommen in på ett besök till http://norrkopingsblogg.blogspot.com/
Ha en trevlig fredag!
Kramar Maria

Anonym sa...

Vilka härliga upplevelser du får vara med om!!! Jättemysiga och roliga verkar det som. Skoj att du delar med dig här också. Jag vill också träffa dig jue... Önskar dig en trevlig helg. Kramar.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad kul det later! Alskar dans! Harligt att du hade det roligt, visst kan dans vara helt fantastiskt att titta pa?

Karin Berg/enbokcirkelföralla.se sa...

KUl att träffas! Och vilka snygga bilder du har!

Anni sa...

Åh, så kul att du får komma på sådana event! Låter toppen med färgring både för öga, öra och gom - plus lite att ta med hem!