måndag 20 augusti 2012

Får författarbesök i hemmet idag!

Det är kul att få träffa författare och prata med dem persoligt för att höra hur de har tänkte när de skrev vad de har för planer för framtiden och...ja ni vet allt det där som man funderar över när man läser deras altster. Men den här gången blir det en annorlunda författarträff för den här gången visade det sig att vi är nästan är grannar så hon kommer hem till mig, höggravid som hon är.

Författarinnan jag pratar om är Anna Granström som kommer ut med sin första bok nu här i dagarna.
"Halva min Måne" heter den och jag återkommer med en recension när jag har läste den.


Baksidetext:Ida faller handlöst för Karibien. Och för Luis såklart, puertoricanen med de glittrande ögonen, en fjäder i hatten och för stor kostym. Hon flyttar till den lilla ön Puerto Rico och gifter sig, egentligen alldeles för ung, men där i gettot med ett hänglås på dörren och kackerlackor som närmsta grannar känner hon inte soplukten och hon ser inte de förfallna husen. Hon ser bara kärlek.
Att Luis dricker för mycket och använder lättare droger blundar hon för. När hans festande övergår i missbruk och tyngre droger blir det svårare och svårare att fortsätta blunda, men hon klamrar sig fast vid honom och inser att det inte bara är han som är beroende. Hon är lika beroende av honom som han är av sina substanser.
Halva min Måne är en roman för unga vuxna.
Boken är Anna Granströms debut och hon har själv bott på Puerto Rico.HÄR kan du läsa mer om vad den handlar om och få reda mer om författarinnan själv, där kan du även beställa boken om du också vill läsa den. 

Nu får ni ursäkta mig, men jag måste göra mig fin för jag får strax fin besök!

2 kommentarer:

Jojjo sa...

Blir spännande att höra din recension, väntar ivrigt på att min bok ska landa i brevlådan!

Anna Granström sa...

Roligt att läsa detta inlägg! :)