onsdag 6 mars 2013

En bok om det viktorianska England

 
 
 Vill du drömma dig bort i en bok som både handlar om det glamorösa teaterlivet i det viktorianska England.

För att sen följa människorna som kämpar för att överleva i det fattiga East End?
Då är boken "Sömngångerskan" av Essie Fox från Ponto Pocket något för dig!


Det här är nämligen en bok som dryper av tidstypisk beskrivning av hur det var, doftade och klänningarna frasade.
 
Den handlar om tre kvinnor och deras liv med familjehemligheter och mordgåtor. Det här är en lättläst bok som lunkar på i ett lugnt tempo.

Boken börjar med att den unga Phoebe följer med sin moster Cicci till teatern mot sin stränga kristna mor Mauds vilja.
Mostern har inte uppträtt på länge, hon var
en känd skådespelerska med sina trogna fans. Nu ska hon sjunga och vara Galatea i den kända operan som bygger på den grekiska mytologin Acis och Galatea. I den blir de båda kära i varandra- men när havsjätten Polyohemus upptäcker dem blir han svoch intrigen är klar för Händels opera från 1718.
 
Det är lite som det är i boken också, att det där de tre kvinnorna blir indragna i den här kampen om kärlek eller som det står baktill på boken -"berättelsen om förlorad kärlek, mord och galenskap".

Essie Foxs "Sömngångerskan" får betyget Hm!? av mig för den är både spännande och läsvärd men även lite trög i "drivet".


Författarinnan Essie Fox har en hemsida för den som vill ta del av mer om det viktorianska England på hennes hemsida HÄR! Hon har verkligen fått med allt både det positiva och det negativa om hur det var att leva i England under slutet av 18oo-talet.


Länkar: Adlibris, Bokus, CDON

2 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Herregud vilken söt hund i förra inlägget, jag dåååånar. Plötsligt är vår Golden hund ett monster.....man kanske skulle kunna ha en av varje!
Agneta som brukar titta in till din mans blogg nu och då!

Feelgoodbibliotekarien sa...

Jag kom aldrig riktigt in i den eller så gav jag inte den en ärlig chans. Den låter ju så bra. Men hm-betyg låter ju sådär