torsdag 2 april 2015

Ses vi på Blåkulla?

Men först måste vi läsa lite böcker om häxor eller som jag vill kalla dom hexor. Men tänk på att inte läsa medans ni flyger för det är så lätt hänt att det går fel!

.........................
Ålder 6-9 år. "Häxor i tunnelbanan" av Martin Olczak från Rabén & Sjögren förlag. Det här är 4-e boken i serien "Jakten på Jack". Nu ska Jack och hans kompisar hitta hans föräldrar som en trollkunnig person har förvandlat till varulvar. Men eftersom Jack också kan trolla hoppas han kunna rädda dem innan det är försent. Jakten på föräldrarna för dem runt om i Stockholm och den här gången har de hamnat i tunnelbanan där de råkar på häxorna som bor där.
 ..........................

Ålder 9-11 år. "H som i häxa" av Mårten Melin och Jonas Andersson
Handlar om Vera som önskar sig en kvast i födelsedagspresent. 
Hon är nämligen en häxa med det vet inte hennes föräldrar om så nu är hon
 orolig för hur det ska gå...?! Serien om häxan Vera ges ut på Nypoförlaget
ett förlag som ger ut lättlästa böcker i olika åldersgrupper och svårighetsgrader
läs mer om det HÄR.

.................

Ålder 12-15 år. "Häxa" av Celia Rees från Pandang förlag. Den här boken handlar om hur 15-åriga Mary ser på när hennes mormor blir avrättad för häxeri. Mary får hjälp med att fly till Amerika där även hon blir anklagad för att vara en häxa av de strängt religiösa nybyggarna. För att inte väcka misstanke väver hon in sina anteckningar i ett lapptäcke. "Häxa" följs upp med boken "Häxa- bortom tiden".

.....................

Ålder unga vuxna. "Farlig förmåga" av Jessica Spotswood på Raben & Sjögren förlag. Nu är det Cate och hennes systrar som blir förföljda för att de är häxor och om de bli fångade kan de i värsta fall bli avrättade. Cate är storasyster och har lovat sin döda mamma att ta hand om sina systrar men när hon hittar sin mammas dagbok vet hon inte längre hur det ska gå, är de inte ens säkra inför varandra? 
Boken innehåller både -"En smäktande och spännande berättelse, späckad med magi och romantik!"
...............
Nu önskar jag er alla kära vänner en riktigt skön Skärtorsdag
och 
en riktigt härlig och glädjerik Påsk!
/Pockethexan 1 kommentar:

Polargrevinnan sa...

Önskar dig och de dina en riktigt trevlig påskhelg.
Kram