fredag 27 mars 2015

Buthler&Öhrlund Erövraren

Nu har jag läst ut "Erövraren" medans jag har legat till sängs med min bihåleinflammation. Man blir aldrig besviken när man läser Buthler och Öhrlunds böcker om psykopaten Christopher Silfverbielke. Även om den här boken helt klart är en mellanbok och är som en transportsträcka fram till nästa bok där man förhoppningsvis får ett bra slut på den här serien för nu längtar jag verkligen på uppgörelsen.

Fast det är just den här pirrande spänningen om vad som kommer att hända framöver som är drivet i boken plus det flödande språket som aldrig hakar upp sig. Nu kan man ju haka upp sig på de olika sexscenerna i boken som börjar bli lite tjatiga eftersom de tar upp samma tema hela tiden, fast de vill väl få fram hans sexuella läggning och det har de lyckats med att få fram ordentligt för nu kan man den utantill.

"Hämnaren" är den sjätte boken i serien om Silfverbielke och som tur är kommer den ut nu i april. Det var tänkt att den förra boken "Uppgörelsen" skulle vara sista boken i serien, men det trodde jag inte på och det skrev jag om i mitt inlägg som du kan läsa om HÄRNu blev det inte så eftersom de här två böckerna har kommit ut och vem vet det kanske till och med kommer ut ännu fler.


-"Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrämmande medel lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.
Nu är han tillbaka med nya djävulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och säger: "Tack - och förlåt!"
En ny mardröm kan börja."


"Erövraren" handlar om hur Christopher Silfverbielke som blev dömd till psykiatrisk vård efter bl.a. de bestialiska morden på poliskommissarien Jacob Colts fru och son. Trots att han är inlåst på den slutna avdelningen lyckas han få ut sitt budskap att han är missförstådd och själv ett offer. Väl ute går han med i Kristdemokraterna och ser till att hamna på deras riksdagslista. För nu har han funnit Jesus och vill få ut sitt budskap efter han har bett det svenska folket om ursäkt på TV.

Han har även fått mycket hjälp av sin halvsyster Anna. Hon har en dröm att få ge ut en bok om vodka. Självklart vill den tacksamma brodern att hon ska få göra det. Det är det absolut bästa med den här boken när de fiktiva personerna hyllar det verkliga förlaget Lind & CO, de som ger ut Buthler och Öhrlunds böcker. Så härligt med sådan här humor, helt i min smak! Jag går mer än gärna på samma bokevent om Christopher gör i boken på samma förlag, för även det är så klockrent att man måste dra på smilbanden.

Boken får "Hm!?" i betyg. 

1 kommentar:

Marie J sa...

Jag gillar böckerna om C.S. Lyssnade på ljudboken som Stefan Sauk läste. Han passar så bra som inläsare. Det verkar ju bli en fortsättning också :-)