fredag 5 juni 2015

Hämnaren av Buthler&Öhrlund

 
Hämnaren av Butler&Öhrlund
 
Iskall champagne, sexiga brudar och djävulska planer.
 Christopher Silfverbielke är tillbaka.
Och han är på ett ovanligt gott humör.
Nu har jag läst ut den sjätte boken "Hämnaren" av Dan Butler och Dag Öhrlund från Lind co. Den handlar om psykopat seriemördaren Christopher Silfverbielke. I början av den här boken startar han sin nya karriär som den folkvalda politikern för Kristdemokraterna. Underligt nog har flera andra politikerna i hans distrikt både försvunnit under mystiska förhållanden, dött eller helt plötsligt valt att sluta med politik. Det gjorde att han kom upp på riksdagslistan och nu ska den flerfaldigt dömda seriemördaren vara med och styra Sverige. Det här är en tänkvärd bok på flera sätt för i praktiken är det helt fullt möjligt att bli invald i riksdagen även om man har en inte så positiv bakgrunds historia. För när man har avklarat sin dom även om det är psykisk vård som avslutas ovanligt tidigt så är man en fri man igen.


Christopher Silfverbielke - stjärnmäklare, mördare och psykopat - har frigivits ur fängelset och inlett en framgångsrik politisk karriär som kristdemokrat. Men på väg mot partitoppen måste han först undanröja några hinder för att återvinna svenska folkets förtroende och fullfölja sin plan.
Många är de som ska få smaka på hans vedergällning - inte minst Jacob Colt, den en gång så skicklige polisen vars familj Christopher krossat, som nu, trött och lätt alkoholiserad, smider sina egna hämndlystna planer vid Europol i Haag.
Till sin hjälp räknar Christopher systern Anna, som är skyldig honom mer än en gentjänst, men hon har något som hennes bror saknar - ett samvete. Och hon vill inte vara med längre.
Vendettan driver genom Stockholms polishögkvarter och Östermalms eleganta våningar, lyxhotellen i Hamburg och de dammiga gatorna i Sousse, oskyldiga medelklassvillor och ensligt belägna skogsstugor. Alltmedan Jacob Colt vänder sitt vapen mot mannen som ödelagt hans liv. Men det hindrar inte Christopher Silfverbielke från att känna sig på ett ovanligt gott humör.


Var det här den sista boken i serien som jag skrev i mitt förra inlägg HÄR?
Boken får ett litet "Hi!" i betyg av mig.Inga kommentarer: