fredag 19 juni 2015

Sommarens pocketar som jag ska recensera


Nu har sommarens skörd av pocketböcker kommit som jag ska recensera. Förlaget Thorén & Lindskog lärde jag känna när jag var bloggambassadör för Bokmässan 2011 och Tyskland var årets tema. Det roligaste som hände under mässan var när min ambassadörkollega Lyrans Noblesser fick se sin favoförfattare Peter Stamm och bara flög upp ur soffan vi satt i och ropade -"Peter, Peter!?" -Ja? säger han lite försynt på tyska. Och den lyckliga Lyran berättar hur mycket hon älskar hans böcker och så ber hon om att få ta en bild tillsammans med honom. Så det är henne jag tänker på nu när jag ska få läsa Peter Stamms senaste bok "Agnes".Från Kalla Kulors förlag har jag fått Hans-Olov Öbergs nutidshistoria om Västeråstrilogi. Eftersom jag är uppvuxen i Västerås känns det extra kul att få läsa den här serien och få återuppleva mina gamla hemtrakter och får se vad jag känner igen. 

 
Thorén & Lindskog:
Tommie Bayer "Fallers stora kärlek", Eva F Dahlgren "Fallna kvinnor", Peter Stamm "Agnes" 
 
Kalla Kulor
Hans-Olov Öberg "Djävulens tonsteg", "Någon att lita på" och "Kungamördaren"
 
Bazar
David Safier "Min familj" 
 
Utöver dessa böcker väntar jag på fyra pocketar i från Hoi förlag som ska komma när som helst och innehåller bl.a  Lars Rambes "Skuggans spel"
 
Har ni läst någon av de här pocketarna?
I så fall får ni gärna tala om vad ni tycker om dem.
 
 
Jag önskar er en riktigt glad midsommar med mycket skratt, dans och god mat. Eller om ni väljer att krypa ned med en god bok i en hammock eller solstol så önskar jag även er härlig midsommar!
 

2 kommentarer:

Marie Eggimann sa...

Ja det var några pocket, ska bli intressant att läsa recensionerna.

Ulla Anderstedt sa...

Det var intressanta böcker där. Jag undrar hur får jag tag på trilogin om Västerås? Var författaren Österberg? Hoppas du får en skön sommar också. kram