måndag 29 juni 2015

Högsta betyg till Cecelia Aherns Mitt liv och jag

 
En av de pocketar jag fick av Bazar förlag att recensera var Cecelia Aherns "Mitt liv och jag". När jag fick hem den kom jag direkt att tänka på Pockethexan Malin Samson som i somras fick hennes bok "Tack för alla minnen" att recensera och blev stormförtjust. Jag tänkte på henne när jag fick hela min skörd av sommarpocketar och hoppades att hon kanske skulle uppskatta att få läsa hennes senaste bok när jag ändå hade så många andra.

Här kommer nu Malins recension och kommentarer på boken och om ni vill nå henne så gör ni det genom att kontakta henne på Facebook HÄR.


-"Är inne i en period just nu när jag funderar mycket över livet. Mitt liv.
Jag har fastnat i ett stadium där jag inte vill vara och tankarna snurrar konstant om förändringar och att hitta mig själv igen i det kaos som just nu råder.
Att då få romanen "Mitt liv och jag" (författare Cecelia Ahern) hemskickad av Pockethexan var som ett omen och efter att ha sträckläst denna underbara bok har jag fått nya verktyg och en enorm inspiration att fortsätta min inre resa framåt, mot harmoni och lycka.

Huvudpersonen i boken, Lucy Silchester, ska snart fylla 30 år. Hennes liv rullar på, gamla vanor och rutinmässiga beslut och känslor är hennes vardag. Själv känner hon sig skapligt nöjd med sin tillvaro ... om det inte vore för saknaden efter sitt ex, behovet av pengar, längtan efter ledighet och så hennes "perfekta" familj som hon gör allt för att undvika. Dessvärre har hon lyckats bygga upp sin existens på nödlögner ända sedan hennes förhållande kraschade för två år sedan. Lögner som växer sig allt större, som hon har svårigheter att nästla sig ur och som hon till viss mån till och med börjat tro på själv också.


En dag dimper det ner ett brev på hallgolvet, en tidsbokning till ett möte, Och avsändaren är ingen mindre än hennes Liv. Det mötet kommer att förändra och ställa till än mer kaos än vad hon trodde fanns i sitt leverne.

Den man som påstår sig vara hennes liv är en grå, trist, motbjudande liten herre som hon inte alls tycker om och gör allt för att slippa ifrån, men han är ihärdig och följer efter henne dag som natt. Han kämpar om uppmärksamheten och för att få henne att inse hur hon försakar och ignorerar sitt eget liv. Det viktigaste som finns, och som Lucy definitivt inte tagit till sig, är att vara ärlig och sann ~ mot sina vänner och familj förstås, men främst mot sig själv. Att lyssna på sitt eget Jag och följa sin inre röst/vilja är ett måste för ett lyckosamt liv.

Cecelia skriver underhållande och lättläst. Jag blir fast redan i första kapitlet, mycket tack vare den värme och humor som genomseglar hela boken. Bladen vänder sig nästan automatiskt och jag hade väldigt svårt att göra paus i läsandet.
I boken är det är Lucy som talar och berättar om sina vardagliga bekymmer och händelser och stundtals känns det som jag sitter bredvid henne och lyssnar som en vän på det hon har att förtälja, lite småflamsigt men roande. Det är naket ärligt, även fast det slinker in en lögn här och där.
Jag bara älskar "Mitt liv & jag" och ger den största HI!!!
//Malin"

1 kommentar:

Anni sa...

Vilken härlig recension! Återigen blir jag lässugen, men det har inte blivit så mycket av den varan som jag hoppats på vår resa. Maken har läst boken han fick av dig,foto är taget, jag ska bara lyckas lura ur honom en recension också ;-)

Inför våra resor gör jag alltid en väldigt noggrann research, den är halva nöjet även om den tar tid. Flera av den här resans platser har jag varit på förr, en del nyligen, en del för länge sedan. Det är inte alltid jag berättar för medresenärerna vad vi ska göra eller få uppleva, eftersom man aldrig kan vara helt säker på att det är så bra som man hoppats - toaletterna på restaurangen är en sådan sak som jag hört om, men inte insåg HUR fantastiska de verkligen var!

Stor kram till dig och gubben din! Hoppas att glaset kom fram och att du och din goa mamma är nöjda.