fredag 7 augusti 2015

Rec. av Thomas Greens Ängel på drift

Återigen lyckas Malin S. skriva en recension av en bok jag har skickat till henne som "hexpocket" i min bokring/bokklubb "Pockethexorna på utflykt". Läs och se vad hon tycker om förlaget Bookworms populära bok "Änglar på drift" av Thomas Green. 
Har du också läst boken och i så fall av tycker du om den?


-"Återigen lyckades du skicka en bok till mig som jag gillade. tack! Leende ansikte med leende ögon
_________________

Jag är så fascinerad över den fantasi som Thomas Green delar med sig av i sin bok "Ängel på drift". Att blanda "verklighet" med inslag av änglar och demoner och få det till att kännas naturligt är riktigt imponerande. 

Handlingen i denna 400 sidor långa roman utspelar sig på USA's västkust, vid ön Vinalhaven. 
En man med minnesförlust flyter i land och en serie av oförklarliga händelser tar sin början. Skickligt väver författaren in öbornas och turisternas livsöden till en gemensamhet som alla är förknippade med den oidentifierbara mannen på stranden. 
Samtidigt som man försöker utröna vem denna mystiska man är och hur han kommit till Vinalhaven, pågår det en febril verksamhet i Elysium, änglarnas vackra boning. Dödsängelens arvtagare, Bartolomeus, har fallit ned till människovärlden för att rädda dem från ondskan som hägrar där. Något som inte alla änglar ser med goda ögon på. 

Det är en varm och vacker ton genom hela boken, trots olyckor, sorg och svikna löften. Kärlek, vänskap och hjälpsamhet sätts på prov men även nya relationer skapas och närheten mellan de inblandande stärks ju mer underligheter och oförklarliga skeenden de utsätts för. 
Thomas Green's personskildringar är lättsamma och fina, hans områdesbeskrivningar är fantastiska. Tyvärr finns det fel i texten ibland, där ett ord försvunnit ur meningen. Inget som försvårar förståelsen av handlingen men det skapar lite irritation hos en perfektionist som jag är.

"Ängel på drift" är en annorlunda roman, långt ifrån de vardagliga deckare jag brukar läsa. Den är magiskt vacker med stundtals filosofiska tankebanor. Mina favoritrader, som jag skrivit av i min må-bra-bok, kommer följa mig vidare i livet, liksom känslan av att ha läst en mycket bra bok. Fyra av fem HI! 
Malin Samson"Efter Malin så är det hennes svärmor i Mullsjö som tar över boken och läser/recenserar den . 
Vill du också få hem en hemlig pocket till dig att läsa och recensera här på bloggen? Skicka då namn och adress samt om du har några speciella önskemål på vilken typ av pocket du vill ha till  pockethexan@live.se 


HÄR  kan du läsa om den andra boken som Pockethexan Malin S. har recenserat här på bloggen. Det är Cecelia Aherns "Mitt liv o jag" som hon gav högsta betyg.

1 kommentar:

Marie Eggimann sa...

Det låter som en fin bok,mhar faktiskt inte hört talas om den.
Ha det gott
Mia