onsdag 23 december 2015

Kokbokstips i sista minuten


Behöver du tips på några fina och bra kokböcker till din matälskande släkting som inte kan få för många kokböcker?För vem kan motstå en kokbok som bara handlar om vad man ska äta till frukost. Äggröror, smoothies, granola, frukt och till slut en riktig american brunch då är "Good morning, frukost hela dagen" av Liselotte Forslin och Ulrika EkblomKakao förlag. Det här är en bok med härliga bilder och lättförstålig text. Precis som boken heter frukost för hela dagen så är det här en bok för hela dagen för t.ex. morotsmuffins eller matvetesallad._______________

I "Mickans Mat o Glädje" från Isabergs förlag får man följa Mickan Thor när hon blandar sin småländska matlagning med i hennes egna foton och kåserier om livet på en småländsk lantgård med många olika djur.
Maten hon lagar kommer ursprungligen från de småländska traditionerna men hon väljer att inte krångla till det utan använder oftast det man har hemma eller det man kan köpa i sin egen matbutik. Bilderna i boken är verkligen inspirerande och de varvas med hennes egna tankar och funderingar.


_________________

I den sprängfyllda kokboken "Hundra år av husmanskost, mormors mat" av Maria Holm och Bo Lundgren från Lava förlag. Maten kommer ifrån tre generationer och recepten är enkla att följa och de är till för de som vill lära sig husmanskost från grunden. Lite tråkigt är det att det inte är några foton men som kompensation är det fina illustrationer i en typisk 50-talsstil. Förutom recepten så är det även beskrivning på hur man viker servetter,  anekdoter om våra traditioner och hur vi firar våra högtider.
______________________


Inga kommentarer: